COMPETITIE - Speeldag 7

13/10/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

9-1

FC fortuna

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Dieter • Jenny • Kris • Steven R.   M.- Stijn • Steven • Wesley • Christopher  A.- Landerik • Tim

Wissels

45' Kris, Stijn (→ Pascal, Geert), 60' Dieter (→ Joeri),  75' Steven (→ Stefan)

Scoreverloop

2' Steven (1-0),  10' Tim (2-0),  25' Tim (3-0),  55' Landerik (4-0),  60' Wesley (5-0),  65' Landerik (6-0), 70' X (6-1),  75' Geert (7-1),  80' Tim (8-1),  85' Landerik (9-1)

 VERSLAG

VK Trappen Steels speelde op de zevende speeldag tegen het laatst geklasseerde FC Fortuna. Een ploeg die vorig jaar op het terrein in de Bergstraat de thuisploeg op een hoopje speelde. 1-8 werd het toen, later in de competitie vereffende Trappen Steels door ook met 1-8 te gaan winnen op verplaatsing bij Fortuna. De wedstrijden tussen deze twee ploegen staan dus steeds garant voor een grote hoeveelheid aan goals. Voor de tweede week op rij was er een ruime kern van spelers bij de thuisploeg. Zo moesten Geert, Pascal, Joeri en Stefan vertrekken vanop de bank. Kris heeft zijn plaatsje, na enkele weken afwezigheid omwille van allerlei ziektekwalen, terug heroverd in de achterhoede van de thuisploeg. In vergelijking met vorig seizoen heeft de tegenstander een ruim arsenaal aan jeugdige spelers aangetrokken. VK Trappen Steels schoot als een raket uit de startblokken en zocht meteen het doel van de tegenstander op. Wesley liep zich vrij langs de linkerflank, plaatse voor doel waar Steven de bal mooi binnenknikte. 1-0, een droomstart voor de thuisploeg.

 Een tien minuten ver in de wedstrijd liep Wesley nog eens de flank af, ditmaal de rechterflank. Hij bracht Tim alleen in stelling voor doel zodat deze heel simpel zijn eerste competitiedoelpunt kon scoren: 2-0. De thuisploeg had zo al een heel veilige voorsprong uitgebouwd maar bleef het Fortuna doel verder opzoeken. Een knappe kopbal van Landerik met het achterhoofd werd eveneens knap gepareerd door de Fortuna doelman. Iets over halfweg in de eerste helft stuurde Steven een perfecte pass naar Tim door de as van de Fortuna defensie. Tim bleef koelbloedig en prikte zijn tweede van de namiddag voorbij de Fortuna goalie. Vooral de twee centrale middenvelders, Steven en Wesley, stonden bijzonder sterk te spelen en hadden in elk Trappen Steels doelpunt een groot aandeel. Kristof moest ้้nmaal in de eerste helft het beste van zichzelf geven op een poging van een Fortuna spits. Vooral een grote pluim naar de verdediging olv Jenny die de laatste weken zich heeft ontpopt als onbetwiste leider in de defensie.

Aan het begin van de tweede helft werd Stijn gewisseld voor Geert op de linkerflank. Pascal keert na een aantal weken blessureleed terug in de defensie. Hij nam de plaats in van Kris. De thuisploeg ging in de tweede helft op zoek naar nog meer doelpunten. Het negatieve doelpuntensaldo dat de voorbij weken hoog was opgelopen moest terug wat scherper gesteld worden. Landerik heeft blijkbaar de goede vorm te pakken. Eerst schoot hij staalhard op de Fortuna goalie die de bal enkel met de vuist kon wegboksen. Wesley was echter goed gevolgd aan de tweede paal en knikte de 4-0 tegen de netten. Even later liep Tim op de rechterflank de hele Fortuna defensie op een hoopje en legde keurig af naar het penaltypunt waar Landerik de 5-0 op het bord bracht! In de loop van de tweede helft werd 'oude' krijger Dieter gewisseld voor jongster Joeri. Steven werd na 75 minuten vervangen door Stefan. De bezoekers konden halfweg de tweede helft de eerredder op het scorebord brengen. Een Fortuna verdediger liep doorheen de hele Trappen Steels defensie en schoot krachtig voorbij doelman Kristof.

 Geert, die op een voor hem ongewone flankpositie speelde, pikte een kwartier voor tijd ook zijn doelpuntje mee. Hij mocht vrij aanleggen in de zestien meter en knalde de bal droog in het dak van het doel: 7-1. Nog was de kelk niet geledigd voor de bezoekende ploeg. Stefan speelde centraal vanuit het middenveld Tim aan, die alleen voor doel rustig de bal voorbij de doelman plaatste: 8-1. Even later scoorde Landerik bijna zijn derde van de namiddag, maar de paal stond jammerlijk in de weg. Uitstel maar geen afstel, luttele minuten voor tijd lukte het dan toch voor de Trappen Steels spits. Via een inworp aan de linkerflank kreeg hij de bal in de voeten gespeeld, om dan met een fantastische krul vanop 16 meter de bal in de verste hoek te plaatsten. 9-1, dat was ook de eindstand. VK Trappen Steels speelde een goede wedstrijd tegen een tegenstander die eigenlijk niet aan het spel deelnam. Volgende speeldag wacht in ieder geval een ander kaliber van tegenstander. Met de spitsen die de goede vorm te pakken hebben, het middenveld dat terug voor aanvoer zorgt ้n de verdediging die de nodige stabiliteit begint te vinden is er zeker iets mogelijk. Allen present!

- Stijn Van Buynder -

Terug