COMPETITIE - Speeldag 6

06/10/2007 - 14h30

EENDRACHT FAMILIA

4-2

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Christopher • Joeri   M.- Stijn • Steven • Wesley • Geert ▪ Landerik  A.- Tim

Wissels

45' Steven, Geert (→ Steven R., Hans), 75' Steven R. (→ Stefan)

Scoreverloop

15' X (1-0),  30' Steven (1-1),  65' X (2-1),  75' Landerik (2-2),  85' X (3-2),  90' X (4-2)

 VERSLAG

Van de vier wedstrijden die Trappen Steels dit seizoen speelde kon het er slechts één winnend afsluiten. Er moesten dus dringend eens punten behaald worden om uit de kelder van het klassement te kruipen. Eendracht Familia was op speeldag 6 de tegenstander van dienst. Zij bleken alvast een taaie klant te worden, want ondanks zij nog geen wedstrijd verloren hebben dit seizoen zijn zij altijd extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten tegen Trappen Steels. Maar ook langs de zijde van de bezoekende ploeg kan er in zo'n wedstrijden, die nogal derby getint zijn, een extra tandje worden bijgestoken. Het beloofde alvast voor aanvang van de wedstrijd een boeiende partij te worden. VK Trappen Steels begon met een 5-mans middenveld. Geert, die een aantal weken sukkelde met een blessure, is terug van de partij en werd samen met Steven centraal op het middenveld geposteerd. Wesley mocht voor de eerste keer in zijn Trappen Steels carrière op de rechterflankpositie spelen. Christopher kreeg een plaatsje toebedeeld op die van de voorstopper. Kristof 'kleine vink' is na een schorsing van 3 speeldagen terug van de partij als sluitstuk van de ploeg.

Op een mooie, zonovergoten zaterdagnamiddag mocht Eendracht Familia de wedstrijd op gang schieten. Het verschil met vorige week was meteen voelbaar. VK Trappen Steels manifesteerde zich een stuk sterker in de wedstrijd dan vorige week toen in het eerste kwartier bijna letterlijk geen bal raakte. Toch was het Eendracht Familia dat in de beginfase de bovenhand van het spel had. Na een vijftal minuten kregen zij een eerste mogelijkheid om de score te openen, Kristof lag echter op de goede plaats. VK Trappen Steels probeerde zich in de wedstrijd te knokken, maar vond moeilijk aansluiting naar Tim die duidelijk in de tang zat van twee Familia verdedigers. Een kwartier ver in de wedstrijd kwam Familia op voorsprong. Na een aanval opgezet via de linkerflank werd via een mooie kruisbal een Familia speler voor doel afgezonderd. Deze kon alleen in de zestien meter doelman Kristof verschalken: 1-0. VK Trappen Steels liet na het vroege tegendoelpunt de kopjes niet hangen en bleef trachten het Familia doel op te zoeken. De bezoekers probeerden vooral gevaar te creëren op stilstaande fases.

  Zo bracht Landerik met het hoofd bijna de bezoekers langszij, maar de Familia doelman lag echter op de goede plaats. Langs de andere kant had Familia al een aantal mooie kansen de nek omgewrongen. Vooral Kristof én laatste man Jenny stonden sterk te spelen en verhinderen dat de bezoekers al in de eerste helft de score verdubbelden. Trappen Steels kwam stilletjesaan beter in de wedstrijd en kon iets over het halfuur gelijkstellen. Geert plaatste een hoekschop perfect op het hoofd van de vrijstaande Steven aan de tweede paal: 1-1, wat meteen ook de ruststand was. Bij de bezoekers werden Hans en Steven Raes in de strijd gegooid ten koste van Steven en Geert. Eendracht Familia ging in de tweede helft meteen op zoek naar een doelpunt. Hun twee spitsen, Pieter en Axel, kregen meer dan eens de mogelijkheid om te scoren. De precisie liet het echter afweten bij de Familia spitsen. De thuisploeg bracht de meeste dreiging op inworpen langs de rechterflank. Op zo'n ingooi van een Familia speler, dat bijna een evenwaardige hoekschop is, kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een Familia spits knikte de bal staalhard voorbij Kristof.

  Eendracht Familia op een verdiende voorsprong, waar het evenwel niet lang van kon genieten. De Familia doelman kon een gedevieerde bal van een eigen speler vanonder het doelkader ranselen, maar Landerik was echter goed gevolgd en tikte de 2-2 binnen. VK Trappen Steels geloofde terug in zijn mogelijkheden. Zo konden Stijn en Tim niet goed genoeg gebruik maken van de twee tegen één situatie. Meteen na die fase zette Familia een aanval op poten waar langs de linkerflank de bal voor doel werd getrokken. Joeri probeerde met het hoofd de bal te ontzetten maar deze ging ongelukkig over de eigen doelman heen. 3-2, met nog een kleine tien minuten te gaan. VK Trappen Steels probeerde nog een puntje op de brand te slepen. Landerik kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker maar kon alleen voor de keeper geen kracht achter de bal zetten. In blessuretijd dikte Familia de score nog aan tot 4-2. Zo eindigt een meer dan sportief duel in een verdiende overwinning voor Familia. VK Trappen Steels mist op dit moment het vermogen om het spel te maken. Volgende week allen nog eens voor één in de thuiswedstrijd tegen FC Fortuna.

- Stijn Van Buynder -

Terug