COMPETITIE - Speeldag 9

27/10/2007 - 14h30

VK TRAPPEN STEELS

2-2

EXCELSIOR DE KRING

 

Opstelling

 K.- Kristof  V.- Joeri • Jenny • Dirk • Steven R.   M.- Stijn • Steven • Wesley • Christopher  A.- Landerik • Tim

Wissels

45' Dirk, Steven R. Steven ( → Kris, Geert, Dieter)

Scoreverloop

10' Landerik (1-0),  60' own goal (1-1),  75' Landerik (2-1),  80' X (2-2)

 INTERACTIEF VERSLAG - KLIK OP DE HYPERLINKS

De tegenstander die VK Trappen Steels vandaag voorgeschoteld kreeg was er eentje uit de onderste regionen van het klassement. Excelsior De Kring stond voor aanvang van de wedstrijd twee plaatsten lager gerangschikt dan de thuisploeg, namelijk op plaats 13. VK Trappen Steels kon dus vandaag maar best trachten de drie punten in Belsele te houden. De drie bankzitters waren vandaag allemaal plus dertigers: Kris, Geert & Dirk. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar had VK Trappen Steels dus een bijzonder jonge ploeg op het terrein staan. Wesley vierde vandaag zijn verjaardag en beloofde mits grote winst, een hattrick en nog tal van andere acties een aantal bakken bier te trakteren. Nog een extra stimulans om er vandaag eens dubbel voor te gaan. Excelsior De Kring mocht de wedstrijd op gang schieten, maar het was Trappen Steels dat dat in de beginfase de meeste dreiging bracht. Dit resulteerde al vrij snel in een doelpunt. Een tiental minuten ver in de wedstrijd raakte de bal niet weg in de verdediging van Excelsior De Kring. De bal kwam bij Landerik die op de goede plaats stond en krachtig overhoeks binnenschoot.

 Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter de bezoekers uit Moerbeke in de wedstrijd kwamen. Zij speelden heel goed vanuit het middenveld de flankspelers aan, die met hun nodige snelheid de Trappen Steels spelers meer dan eens verontrusten. Een kwartier ver in de eerste helft kreeg Excelsior De Kring een goede kans vanuit hoekschop. De kopbal verdween naast aan de tweede paal. Aan de andere kant kon Landerik nog eens uithalen richting De Kring doel. De keeper kon de bal uit doel ranselen. Tim was goed gevolgd maar werd een beetje gehinderd zodat zijn herneming net naast de kruising zoefde. Landerik liep er even later op zijn eentje een drietal De Kring verdedigers af. Een sterke tussenkomst van een De Kring verdediger bracht redding voor de bezoekers. Excelsior De Kring kreeg op het halfuur dé kans voor de gelijkmaker. Op een diepe bal werd een De Kring speler alleen alleen richting doel gestuurd. Jenny greep aan de noodrem en stopte de Kring aanvaller foutief af. Een gele kaart was het logische gevolg. Stand bij de rust: 1-0. De drie kostbare punten waren bijlange nog niet binnen voor de thuisploeg. In de tweede helft moest er snel naar een veilige voorsprong worden gezocht.

Kris, Geert en Dieter moesten mede helpen dit mogelijk te maken in de plaats van de beide Steven's en spelerscoach Dirk. Na een gelijkopgaande eerste helft werd het een bijzonder moeilijk tweede wedstrijddeel voor de thuisploeg. Excelsior De Kring leek de slag op het middenveld te winnen en kreeg zo heel wat aansluiting naar voren toen, waar de nummer 10 van de bezoekers voor heel wat dreiging zorgde. De gelijkmaker hing in de lucht, en kwam er op een ietwat knullige manier. Centraal vanuit het middenveld werd de rechterflankspeler van De Kring aangespeeld. Stijn kon nog net voor zijn rechtstreekse opponent opduiken, maar in de plaats van de bal weg te werken verdween deze in eigen doel. 1-1, op dat moment een verdiend gelijkspel voor de bezoekers. De verdedigers van Trappen Steels kregen het bijzonder hard te verduren. Zo moest laatste man Jenny, na een duel met een De Kring speler, met een bloedende kin het terrein verlaten richting afdeling spoed. De thuisploeg was daardoor genoodzaakt nog een klein halfuur met 10 man verder te spelen. VK Trappen Steels kwam er slechts nog eens sporadisch uit.

 Dit was wel genoeg om met 10 man een voorsprong op het bord te brengen. Na een mooie flankwissel tussen Stijn en Christopher belandde de bal bij Landerik. De topscorer van de thuisploeg twijfelde niet en schoot heel mooi van net buiten de baklijn zijn tweede van de namiddag binnen. Op dat moment een gevleide voorsprong voor de thuisploeg dat een heel bleke tweede helft speelde. De bezoekers gingen in het laatste kwartier voluit op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers plaatsten tot tweemaal toe een vrijschop net over Trappen Steels doel. Even later werd er onbegrijpelijk alleen voor doel gemist. Een vijftal minuten voor tijd lukte het dan toch voor de Moerbekenaars. Op een voorzet vanop de linkerflank knikte de nummer 10 van De Kring dan toch zijn doelpunt binnen. Excelsior De Kring probeerde nog de overwinning uit de brand te slepen maar de scheidsrechter vond het welletjes. Zo eindigt de wedstrijd in een billijk gelijkspel. VK Trappen Steels zal zich de komende weken moeten herpakken wil het een zorgeloos seizoen tegemoet gaan. De volgende drie wedstrijden vinden allemaal plaats buitenshuis. Te beginnen op verplaatsing naar Real Heibos in Zele. Afspraak om 13h15 op de parking van café Oud Belsele.

Met dank aan De Conynck Robert voor de foto's !

- Stijn Van Buynder -

Terug