COMPETITIE - Speeldag 11

10/11/2007 - 14h30

FC briel-potstampers

7-1

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Dieter • Jenny • Dirk • Pascal  M.- Hans • Geert • Wesley • Christopher  A.- Tim ▪ Landerik

Wissels

60' Dirk, Geert (→ Joeri, Stijn)

Scoreverloop

15' X (1-0),  30' X (2-0),  40' Landerik (2-1),  60' X (3-1),  70' X (4-1),  80' X (5-1),  85' X (6-1),  90' X (7-1)

 VERSLAG

Voor de uitwedstrijd naar FC Briel-Potstampers moest VK Trappen Steels een verre verplaatsing maken naar Buggenhout. De accommodatie van deze ploeg is zelden gezien in Walivo. Een hele mooie kantine, ruime kleedkamers en een plein dat er na de hevige regenbuien van de voorbije dagen nog prima bij lag. VK Trappen Steels moest vandaag proberen de lijn verder te trekken van de wedstrijd op Real Heibos. Daarbij konden de bezoekers niet rekenen op Luc, Kris, Stefan en Steven Raes. Steven Van Haute besloot na de opwarming niet aan de wedstrijd deel te nemen wegens pijn aan de knie. Joeri en Stijn begonnen op de bank. FC Briel-Potstampers staat in de klassering vijf plaatsten hoger gerangschikt dan VK Trappen Steels, maar daar was in de beginfase van de wedstrijd weinig van te merken. De bezoekers namen een furieuze start en konden in de openingsfase heel veel dreiging brengen voor het Briel doel.

Zo schoot Wesley heel knap vanuit de tweede lijn maar net over doel. Landerik kon Tim eens alleen in stelling brengen voor doel. Vorige week was deze combinatie uitermate efficiënt, maar de precisie bleef deze keer achterwege bij de Trappen Steels spits. De thuisploeg was in de beginfase nergens. Zij konden geen openingen vinden in de achterlinie van VK Trappen Steels. Pascal speelde vandaag een uitstekende wedstrijd en hield zijn rechtstreekse opponent in de tang. Landerik had een vette kluif aan zijn vaste bewaker, maar kon meer dan eens openingen creëren richting Briel-doel. Telken male liet echter de afwerking het afweten. Aan de andere kant lieten de mannen in het roze wel zien hoe het moet. Een eerste echte mogelijkheid was op stilstaande fase meteen doeltreffend. Op een vrijschop werd de bal met het hoofd verlengd zodat een Briel speler voor doel de bal heel simpel kon binnenknikken. 1-0, op dat moment een onverdiende voorsprong voor de thuisploeg.

VK Trappen Steels liet zich niet van de wijs brengen en bleef openingen zoeken in de Briel-defensie. Tim kwam nog eens alleen in stelling voor doel, maar zonder het nodige succes. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter en beter in de wedstrijd. De mannen uit Buggenhout bleken, in tegenstelling tot de bezoekers, heel efficiënt met hun kansen om te springen. Op het halfuur konden zij , via een korte combinatie in de zestien mteter, de 2-0 op het scorebord brengen. Iets voor de rustpauze kon Landerik zich nog eens doorzetten naar het Briel doel. Deze keer vond hij het gaatje tussen keeper en doelpaal: 2-1. In de loop van de tweede helft kwam Stijn in de plaats van Geert en Joeri in de plaats van Dirk. In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de thuisploeg. VK Trappen Steels kreeg nog moeilijk aansluiting naar de frontlinie toe.

 Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de bezoekers. Wesley bracht de score in evenwicht, maar de scheidsrechter blies het doelpunt af wegens buitenspel. Een kwartier ver in de tweede helft klom de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Toen even later de 4-1 heel mooi vanuit de tweede lijn binnen werd getrapt, was het boeken toe bij de bezoekers. VK Trappen Steels kon zich niet meer in het spel manifesteren en kreeg er in het slotkwartier nog eens drie om de oren. De grootste nederlaag van het seizoen is zo een feit geworden. Op de overwinning van FC Briel valt, op basis van een sterke tweede helft, weinig af te dingen. Alleen vallen de cijfers misschien wat groot uit. Volgende week wacht er met SK Vlierkouter alweer een ploeg uit de top van de klassering. Afspraak voor deze wedstrijd om 13h15 op de parking van café Oud Belsele. Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug