COMPETITIE - Speeldag 1

19/08/2007 - 14h30

VK Trappen Steels

4-3

Katasvilla

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Kris • Jenny • Dieter • Joeri   M.- Stijn • Christopher • Wesley • Kenny  A.- Landerik • Tim

Wissels

15 ' Jenny (Steven R.),  45' Christopher (Steven V.H.), 50' Kris (Dirk)

Scoreverloop

15' Landerik (1-0), 30' X (1-1), 45' Wesley (2-1),  50' Stijn (3-1),  55' X (3-2),  75' Tim (4-2),  90' X (4-3)

 VERSLAG

Trappen Steels zakte af naar de leider in het klassement: FC Bospark. FC Bospark is één van de 7 nieuwe ploegen in 3de zaterdagreeks. Vorig seizoen speelden zij in het 'Lovoco', het Lokerse liefhebbersvoetbal. Trappen Steels was zich verplicht om hun eergevoel een stuk op te krikken. Vorige week werden we nog zwaar in het verlies gespeeld door FC Fortuna. Trappen Steels speelde zeker niet slecht, maar stuitte op een tegenstander die zichzelf overtrof. Vandaag was er dan die mogelijkheid om die blamage weg te spelen. Spelercoach Dirk verkoos zichzelf op te stellen op de voorstopperpositie. Geert & Wesley schoven daardoor elk een rij naar voren. Christopher & Hans begonnen op de bank. Een nieuw jaargetijde is aangebroken, en dat liet zich vooral uitschijnen op het veld. De groene grasmat van weleer was bedekt door een laag van bladeren en takken.

 Wesley won de toss voor de bezoekers, maar verkoos om van kant te wisselen. De thuisploeg had nog geen minuut afgetrapt of Luc mocht zich al een eerste keer omdraaien. De FC Bospark spitsen mochten iets te gemakkelijk door de Trappen Steels verdediging lopen. Luc kwam nog goed tussenbeide, maar de bal verdween in de verste hoek binnen. 1-0. De tegenstander kreeg zo alweer een heel goede uitgangspositie voorgeschoteld. Trappen Steels liet vooral zien dat het over een sterke mentale weerbaarheid beschikte. Na de vroege achterstand bleven de kopjes omhoog en werd er gevoetbald alsof er niks gebeurd was. De flanken werden goed benut en combinaties verliepen vlotter. Vooral Kenny was op zijn rechterflank heel gevaarlijk. Landerik & Stijn kregen goede mogelijkheden in de zestien meter, maar misten efficiëntie. Aan de andere kant was FC Bospark gevaarlijk met een schot dat uiteen spatte op de paal. Maar het overwicht was duidelijk voor de bezoekers.

  Na een kwartier kregen we dan ook loon naar werken toen Wesley attent was op een slechte tussenkomst van de thuisdoelman. 1-1. FC Bospark kreeg geen voet meer aan de grond, Trappen Steels trok definitief de match naar zich toe. Stijn kreeg een ingeving en schoot van buiten de 16-meter de bal in de korte hoek. 1-2. Even later werd een mooie combinatie in de zestien tussen Tim & Geert binnengekopt door afwerker van dienst, Landerik. 1-3, dat was ook de ruststand. Tim werd in de eerste helft al gewisseld na het oplopen van een gapende wonde aan de onderkant van de wenkbrauw. Christopher nam zijn plaats in, Hans nam de plaats van Dirk in op de voorstopper. FC Bospark moest proberen op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Zij moesten dan wel voorbij een sterke Trappen Steels verdediging proberen te geraken.  Maar achter de verdediging stond nog altijd doelman Luc. Vandaag had hij minder werk als anders, maar op de belangrijke momenten stond hij er. Zo kon hij op een hoekschop met een knappe reflex de thuisploeg verhinderen van de aansluitingstreffer.

 Die aansluitingstreffer kwam er niet, integendeel. VK Trappen Steels besliste na een kwartier in de tweede helft de wedstrijd. Eerst kon Landerik zijn zevende van het seizoen binnenknallen. Wesley kon even later op aangeven van alweer Landerik de 1-5 binnentrappen. Na dat doelpunt kookten de potjes bij de thuisploeg over. De scheidsrechter moest met tal van gele en één rode kaart de gemoederen bedaren. Trappen Steels kwam daarna nooit meer in gevaar. Kenny had nog 2 goede mogelijkheden om zijn goede match met een doelpunt te bekronen, maar het geluk stond niet aan zijn zijde. De overwinning is een feit, zo begint Trappen Steels hopelijk aan een mooie nieuwe reeks. Volgende week kan deze reeks verder gezet worden in de thuiswedstrijd tegen FC Karree. Altijd een match om naar uit te kijken...Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug