beker - ronde 1

25/08/2007 - 14h30

fc everslaar

4-2

vk trappen steels

 

Opstelling

 K.- Kristof   V.- Kris • Jenny • Dieter • Joeri   M.- Stijn • Dirk • Geert • Wesley • Kenny  A.- Tim

Wissels

45 ' Kris (Christopher),  65' Geert (Stefan)

Scoreverloop

30' X (1-0), 55' Dirk (1-1), 65' X (2-1),  80' X (3-1),  87' Tim (3-2),  90' X (4-2)

 VERSLAG

Het seizoen 2006-2007 is nog maar net achter de rug of het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Voor VK Trappen Steels betekende dit de langverwachte aanvang in de tweede afdeling. Traditiegetrouw staat er, voor de eerste competitiewedstrijd, een bekerwedstrijd gepland. VK Trappen Steels lootte met FC Everslaar een nieuwe ploeg die overkomt uit het ter ziele gegane Lokerse verbond. VK Trappen Steels heeft op de ‘transfermarkt’ zich heel rustig gehouden en slechts 2 nieuwe spelers aangesloten. Steven Raes en Kristof Vincke, die laatste mocht meteen als doelwachter starten in de basis. De thuisploeg startte bijzonder gretig aan de wedstrijd, maar de bezoekende ploeg deed niet onder. Na een 5-tal minuten ontsprong, na een knappe tiktak combinatie op de rechterflank, de eerste reuzekans voor de bezoekers. Wesley werd alleen voor doel afgezonderd in de zestien meter maar zag zijn kopbal naast doel verdwijnen.

Aan de andere kant liet Kristof meteen zijn klasse etaleren door een afstandschot knap uit de lucht te plukken. Even later brak één van de gretige Everslaar spitsen door naar doel, maar alweer anticipeerde Kristof heel sterk. Op het halfuur klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Via geharrewar in de zestien meter kon een Everslaar spits de bal via het been van Wesley in doel plaatsen 1-0. Meteen daarna kwam Trappen Steels bijna langszij. Alweer op een combinatie via de rechterflank, waar Kenny telkens de onmisbare schakel was, kon Geert de bal voor doel brengen. Stijn bediende dan op zijn beurt Tim die een half voetje te kort kwam om de bal in een leeg doel te plaatsen. Stand bij de rust: 1-0. Bij aanvang van de tweede helft kwam Christopher in de plaats van ‘ouwe krijger’ Kris. Stefan kwam in de loop van de tweede helft in de plaats van Geert.

Aan het begin van de tweede helft kon VK Trappen Steels nog even gelijke tred houden met de sympathieke ploeg uit Lokeren. Het was spelerscoach Dirk die vanop 30-meter een vrijschop keurig in het hoekje plaatste en zo zijn ploeg in moeilijke omstandigheden op gelijke hoogte bracht. Even later plaatste Dirk opnieuw een vrijschop richting Everslaar doel, de daklat was echter spelbreker van dienst. Aan de andere kant was de daklat de thuisploeg tevens niet goed gezind toen een Everslaar spits op hoekschop de dwarsligger trotseerde. Op het kwartier in de tweede helft kreeg de dreiging van de thuisploeg loon naar werken. VK Trappen Steels kreeg alweer de bal niet weg in de zestien meter, waar een Everslaar spits de bal voorbij Kristof in doel kon duwen. Kristof speelde overigens een fantastische eerste wedstrijd in het VK Trappen Steels doel en is met zijn jeugdig enthousiasme een troef voor de toekomst.

Het laatste halfuur verging het de bezoekende ploeg heel wat minder en de kansen waren heel schaars. Wie zich wel in de kijker speelde was rechterflank speler Kenny die met zijn onnavolgbare dribbels heel mooie dingen liet zien maar telkens de man teveel probeerde te omspelen. Toen in de slotfase een ingevallen Everslaar spits de 3-1 op het bord prikte leek de wedstrijd in zijn definitieve plooi te liggen. Dat was buiten Stefan gerekend die met een gemeten pasje Tim alleen voor de keeper afzonderde. Tim bleef koelbloedig en plaatste de bal in de verste hoek binnen. 3-2. Trappen Steels gooide nog een laatste maal alles in de aanval maar in de toegevoegde tijd kon FC Everslaar definitief afstand nemen. Zo heeft VK Trappen Steels  vandaag van een betere ploeg verloren en kan het vanaf volgende week, op verplaatsing naar FC Stille Vrienden, zijn pijlen beginnen richten op de competitie.

- Stijn Van Buynder -

Terug