▪ Zaterdag 23 december 2006 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - VK Velle 1      4-1

Goals: 20'+25'+30' Landerik (1-0, 2-0, 3-0),  40' Wesley (4-0)
Gele kaart: 70' Tim (opstootje)

Opstelling: K.- Kris  V.- Dieter • Jenny • Pascal • Joeri  M.- Kenny • Geert • Christopher • Stijn  A.- Landerik • Wesley
Wisselspelers: Dirk, Tim, Steven
Vervangingen: 45' Christopher, Geert, Kenny (→ Dirk, Steven, Tim)

 Verslag

VK Trappen Steels begon als leider aan de terugronde. De rechtstreekse concurrenten lieten het vorige week afweten. Trappen Steels kreeg 3 gratis punten en klom zo weer naar de bovenste stek. De eerste echte wedstrijd van de terugronde was die dus thuis tegen VK Velle 1. Hans en doelman Luc waren niet van de partij. Stefan was wel aanwezig, maar bleef uit voorzorg een hele wedstrijd aan de kant. De bankzitters waren Dirk, Tim & Steven. VK Trappen Steels speelde nog eens met een ouderwetse ploegopstelling, met Landerik & Wesley in de spits. Geert & Christopher waren de centrale pionnen die de boel draaiend moesten houden. Kris stond voor de 4de keer dit seizoen in de goal. De statistieken bewijzen dat hij een volwaardig interim-keeper is. 3x winst, 0x verlies, 3 tegendoelpunten. De spelers van VK Velle zijn altijd gebrand op een knalprestatie tegen VK Trappen Steels. Hun supporters waren in ruime aantallen afgezakt naar de Bergstraat om de kerstwedstrijd live te aanschouwen. Langs VK Trappen Steels zijde was er alvast voor het nodige vuur gezorgd, maar dan wel in de letterlijke betekenis.

Van het nodige spreekwoordelijke vuur op het veld was er evenwel in het beginkwartier geen sprake. VK Velle was de betere ploeg, maar kon weinig of geen uitgespeelde doelkansen voorleggen. Landerik besloot dan maar zijn examenstress van zich af te trappen. In 20 minuten rolde hij in zijn eentje de hele VK Velle verdediging op. Eerst zette hij zich knap door langs de rechterflank en besloot in de verste hoek binnen. 1-0. Even daarna werd hij op aangeven van Jenny alleen voor de keeper afgezonderd. Hij trapte via de keeper de bal in doel. 2-0. Geen twee zonder drie dacht Landerik. Een bal die slecht weggewerkt werd belandde in zijn voeten. Hij kwam voor de keeper en trapte overhoeks de 3-0 op het bord. Er waren slechts 30 minuten verstreken. De wedstrijd lag dan eigenlijk al in zijn definitieve plooi. Zeker omdat VK Velle niet echt dreigde voor het VK Trappen Steels doel. Kris moest zich geen enkele maal onderscheiden in de gehele eerste helft.

Wesley gaf VK Velle voor de rust nog een extra mentale tik. Hij werd diep gestuurd richting VK Velle doel. Zijn schot belandde op de keeper, maar Wesley was attent genoeg om het geloste schot binnen te trappen. 4-0, dat was ook de ruststand. Christopher, Geert & Kenny kregen extra kerstrust. Dirk, Tim & Steven mochten met nog 45 minuten speltijd de score trachtten aan te dikken. De thuisploeg begon vinnig aan de tweede helft. VK Velle deed niet onder en kwam beter en beter in de wedstrijd. Na 10 minuten was het al succesvol. Kris werd verrast in de korte hoek, 4-1. Van enige paniek was er echter geen sprake bij VK Trappen Steels. Het had al voor hetere vuren gestaan dit seizoen. Dirk kreeg een goede kans, maar miste zijn schot. Landerik kreeg een aantal goede mogelijkheden voor doel, maar zijn pogingen gingen naast. Stijn kreeg ook twee goede mogelijkheden voor doel, maar besloot te zwak. Tim probeerde een lob over de keeper, maar deze doorzag de actie. Zo werd kans na kans verkwanseld. Aan de andere kant pareerde Kris op een knap laag schot van een VK Velle speler.

  VK Velle kwam nog dichtbij een tweede doelpunt, maar dit keer bracht de paal redding voor de thuisploeg.  4-1 was de eindstand. Vele supporters zagen een aangename tweede helft, maar jammergenoeg zonder veel doelpunten. De wedstrijd verliep in de mate van het mogelijke heel sportief. De sfeer die Trappen Steels rond de wedstrijd creëerde was uitstekend. Iedereen genoot na de wedstrijd van de zelfgebakken frietjes van ‘bij Pascal’. Merci aan Pascal voor dit toch wel meer dan geslaagde initatief. De sfeer die er na de wedstrijd heerste was er eentje zoals in de oude gloriedagen. Voor VK Trappen Steels verloopt alles naar wens, zowel sportief als extra sportief. De eerste plaats blijft voor VK Trappen Steels, dat nu al 40 punten heeft behaald. Osmanlispor trok in een strijd om de tweede plaats aan het langste eind. Het won overtuigend van een sputterende Fortuna met 1-6. Het tweede verlies op rij voor een ploeg die zich in de eerste ronde nog manifesteerde als een titelkandidaat. Volgend weekend is er, voor al wie zin heeft, de oefenwedstrijd tegen Liberty op het terrein van Rodeo om 14H30. Alvast aan iedereen een zalige kerst en gelukkig nieuwjaar toegewenst!

- Stijn Van Buynder -

Terug