▪ Zaterdag 17 maart 2007 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - RWD Switch Lokeren      3-0

Goals: 15' Christopher (1-0),  30' Landerik (2-0), 65' Steven (3-0)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Dirk • Joeri  M.- Christopher • Steven • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Tim
Wisselspelers: Hans, Jenny, Stefan
Vervangingen: 45' Dirk, Kris (→ Hans, Jenny),  65' Steven (→ Stefan)

 Verslag

Van de 4 resterende competitiewedstrijden staan er nog 3 geprogrammeerd op ons plein in de Bergstraat. RWD Switch uit Lokeren moest vandaag partij gegeven worden. In een lastige heenwedstrijd werd de zege pas in de slotminuten veilig gesteld na 2 doelpunten van Stijn. Toen waren wel een resem spelers, waaronder het spitsenduo Landerik en Tim, niet van de partij. Vandaag was er buiten de geschorste Geert en de geblesseerden, Kenny en Pascal, een ruime kern van 15 spelers. Als Red Star 93 vandaag verloor van Oudenbos kon VK Trappen Steels mits een overwinning tegen Switch mathematisch zeker zijn van de titel. Tim en de licht geblesseerde Landerik stonden vertrouwd in de aanvalslinie. Christopher nam de rechterflank voor zijn rekening. Hans, Jenny en Stefan begonnen op de bank. De belangrijke matchen stapelden zich de laatste maanden op, dit zorgt bij sommige spelers (waaronder onderstaand verslaggever) voor de nodige stress voor aanvang van de wedstrijd.

Hoewel er tijdens de wedstrijd van die stress niet veel te merken viel, want de thuisploeg heerste. Een belangrijke factor vandaag was bij iedere speler de ‘over-mijn-lijk mentaliteit’. VK Trappen Steels pinde de tegenstander vanaf de eerste seconde vast op eigen helft.  Christopher kon in de aanvangsfase net niet zijn hoofd tegen de bal plaatsen in de kleine rechthoek. Even later leverde Landerik een geplaatst schot af richting linkerbenedenhoek, maar de Switch doelman ging goed neer. Een kwartier ver in de eerste helft lag de bal dan toch in de kooi. Op een lage voorzet vanop links ging iedereen naast de bal, Christopher twijfelde niet en schoot van dichtbij hard binnen. 1-0. Het hoge tempo dat de thuisploeg opvoerde zorgde ervoor dat sommige spelers, waaronder Stijn en Wesley, na een kwartier al bijna volledig leeg zaten. Met de adrenaline stromend door het bloed en de wil om te winnen knokte iedereen voor wat het waard was.

Het was de verdienste van heel de ploeg dat de tegenstander geen enkele open doelkans kon afdwingen. Een schot van buiten de baklijn dat hoog over doel vloog was de beste kans voor de bezoekers. Een Landerik op halve kracht zette zich door naar doel, waar de Switch doelman de bal nog net kon deviëren tegen de onderkant van de lat. Mits deze bal binnen zou gegaan zijn stond de scoreteller van Landerik op 30. Maar een mooi rond getal verdiende ook een mooie goal dacht Landerik. Zo geschiedde ook. Wesley gaf de bal aan onze topscorer die met een fantastische krul vanop 20-meter de sterk keepende Switch doelman versloeg. 2-0! Nog voor de rust kopte Dieter van dichtbij bijna de 3-0 tegen de netten, maar de Switch doelman pareerde de bal vanonder de lat. Met een meer dan verdiende voorsprong ging de thuisploeg de welgekomen pauze in. De ‘oldies’ Dirk en Kris, die beiden een sterke match speelden, werden respectievelijk gewisseld door Hans en Jenny.

De thuisploeg had eigenlijk niets te vrezen, want de tegenstander kon heel weinig voorleggen in de eerste helft. VK Trappen Steels trok de lijn van in de eerste helft verder. Tim was steeds een perfect aanspeelpunt voor de middenvelders en bracht zo openingen voor de flankspelers. Stijn kon zich meer dan eens doorzetten op de linkerflank, maar de laatste pass liet het afweten. Toch moesten de supporters langs de zijlijn niet lang wachtten om opnieuw te juichen. Tim plaatste op hoekschop de bal gemeten op het hoofd van Steven, die van dichtbij de 3-0 binnenknikte. De wedstrijd lag dan eigenlijk in zijn definitieve plooi. In het slothalfuur creëerde de thuisploeg nog tal van mogelijkheden. De beste kans was voor Stijn die van dichtbij de bal over doel plaatste. Aan de andere kant zorgde eigen speler Wesley voor het grootste gevaar van de bezoekers. Een voorzet werd bijna in eigen doel gedevieerd. De 90 minuten zwoegen en zweten zaten erop. Red Star 93 won van Oudenbos, daardoor blijft de kloof op 6 punten. Zo kan titel, kampioenenfeest, galawedstrijd en nog zoveel moois ons eigenlijk niet meer ontglippen…

- Stijn Van Buynder -

Terug