▪ Zaterdag 13 januari 2007 om 14H30 ▪

Red Star 93 - VK Trappen Steels      4-1

Goals: 75' Landerik (3-1)
Kaarten: (geen)

Opstelling: K.- Kris  V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri  M.- Kenny • Steven • Tim • Wesley • Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Christopher, Geert, Hans, Stefan
Vervangingen: 20' Dirk (→ Christopher),  45' Joeri, Kenny (→ Geert, Hans),  75' Steven (→ Stefan)

 Verslag

Vandaag kon er een goede zaak worden gedaan in het klassement. VK Trappen Steels staat nog steeds bovenaan de rangschikking met 3 punten voorsprong ้n een wedstrijd minder gespeeld dan de rechtstreekse concurrenten. Red Star kondigde zich wel aan als een te duchten tegenstander. Na een slechte seizoensstart maakten zij stilletjes hun opmars naar de top van de klassering. VK Trappen Steels had een ruime kern aan spelers. Kersvers papa Geert was opnieuw van de partij, evenals Hans en Stefan die hun Bob De Bouwer werken eventjes opzij legden. Doelman Luc kon vandaag niet van de partij zijn, daardoor stond Kris opnieuw tussen de palen.

VK Trappen Steels startte bijzonder zwak aan de wedstrijd. Het kon moeilijk omgaan met de druk die Red Star 93 hoog opvoerde en kreeg geen lijn in de ploeg. Na 10 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop na handspel van Joeri. Doelman Kris kon alleen maar de bal uit de netten halen. 1-0. VK Trappen Steels probeerde wel, maar vond moeilijk de combinatie. De thuisploeg speelde dankzij die vroege voorsprong op een wolk. Na 20 minuten stond de leider maar liefst 3-0 in het krijt. Eerst schoot een Red Star speler de bal van binnen de carr้ voorbij Kris. Daarna werd een aanval vanaf de rechterflank voor doel getrokken waar een Red Star speler de bal simpel kon binnenduwen.

Na die vroege opdoffer kwam VK Trappen Steels beter in de wedstrijd. Landerik passeerde iedereen langs de rechterflank, maar zijn doelpoging ging net naast. Even voor rust zag Tim zijn knappe vrijschop rakelings de kruising scheren. Na de welgekomen rust kregen de bezoekers nog 45 minuten om toch minstens nog een puntje uit te brand te slepen. De thuisploeg probeerde de veilige voorsprong te verdedigen en speelde op de counter. In tegenstelling tot de eerste helft draaide het nu wel een stuk beter bij de bezoekers. Landerik werd neergehaald twijfelachtig net buiten het strafschopgebied. De daaropvolgende vrijschop van Dieter ging net naast. Aan de andere kant was Red Star 93 gevaarlijk met een schot dat voorlangs ging.

VK Trappen Steels knokte en kreeg 20 minuten voor tijd de bal dan toch in doel. Landerik werd alleen voor de keeper afgezonderd en scoorde zijn 19de van de competitie. 3-1. In de slotfase gingen de bezoekers nog tevergeefs op zoek naar 2 doelpunten. Op een vrijschop kwam Stefan er nog het dichtst bij, maar de doelman redde knap de bal uit de benedenhoek. Red Star 93 legde 5 minuten voor tijd op counter de 4-1 eindcijfers vast. Zo start VK Trappen Steels het nieuwe jaar in mineur. Alle rechtstreekse concurrenten wonnen wel hun wedstrijd. VK Trappen Steels staat de komende weken voor een aantal belangrijke wedstrijden. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Excelsior De Kring kan er al het een en het ander rechtgezet worden. Iedereen paraat!

- Stijn Van Buynder -

Terug