▪ Zaterdag 24 februari 2007 om 14H30 ▪

Athletico Oudenbos - VK Trappen Steels      0-3

Goals: 15' Geert (0-1),  30' Tim (0-2),  90' Stijn (0-3)
Kaarten: 25' Dirk (tackle)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Kris Dirk Joeri  M.- Kenny Geert Wesley Stijn  A.- Landerik Tim
Wisselspelers: Christopher, Stefan, Steven
Vervangingen: 30' Landerik (→ Steven),  45' Geert (→ Christopher),  70' Dirk (→ Stefan)

 Verslag

VK Trappen Steels heeft nog twee uitwedstrijden op de kalender staan. Eentje daarvan kwam er vanmiddag aan tegen Athletico Oudenbos. Voor de leider werd het opletten geblazen want de ploeg uit Oudenbos had in de terugronde nog geen wedstrijd verloren. Maar na de meer dan vlotte overwinning tegen Novelty-Den Tap zat de spirit bij de Trappen Steelsers heel hoog. Een hevige stortbui net voor de match bracht iedereen alvast dichtbij elkaar in de dug-out. De tegenstander trotseerde de hevige regenval om de opwarming ten volle te benutten. Hans, Jenny, Pascal & Philip waren niet van de partij. Luc stond na een weekje rust opnieuw tussen de palen, daardoor stond Kris terug op zijn vertrouwde laatste man positie. Met Stefan, Steven & Christopher had de bezoekende ploeg een ruime reserve aan spelers.

De bezoekers legden van bij het begin druk op de tegenstander. Dat resulteerde meteen in een knappe kopbal voor Landerik, maar de Athletico doelman redde eveneens knap. Tim ondernam ook een poging naar doel, maar zonder het nodige succes. Aan de andere kant was Athletico gevaarlijk met een bal die werd doorgekopt naar de tweede paal waar een Athletico speler de bal met de dij over doel devieerde. Even later werd een open doelkans voor Athletico geweerd door laatste man Kris. VK Trappen Steels dreigde het felst en kreeg op het kwartier loon naar werken. Geert reageerde het snelst tijdens geharrewar voor doel en plaatste met het hoofd de bal tegen de netten. 0-1. Na dat doelpunt kregen de bezoekers nog een resem kansen om de score aan te dikken, maar de Athletico goalie stond sterk te keepen.

Op het halfuur werd Tim diep gestuurd richting Athletico doel. De Trappen Steels spits bleef koelbloedig voor doel en plaatste de bal hard in de verste hoek tegen de netten. 0-2. Landerik werd even voor rust gewisseld na het oplopen van een lichte verrekking. Steven kwam in zijn plaats. VK Trappen Steels moest trachtten de lijn van in de eerste helft door te trekken. Maar toch verging het de competitieleider veel moeilijker dan in de eerste helft. Oudenbos kwam opzetten en zocht gretig naar de aansluitingstreffer. De gevaarlijkste Athletico kansen kwamen voort vanuit vrijschoppen, deze misten echter de nodige precisie. Het spel speelde zich vooral af rond de middencirkel, daardoor ontstond  er veel ruimte langs de flanken. Zo kon Tim eens volledig de rechterflank aflopen en de bal voor doel trekken waar de vrijstaande Steven net niet bereikt werd.

Athletico bleef op zoek naar die ene goal die hen terug in de match kon brengen. Een knap geplaatst schot werd uit de benedenhoek geranseld door Luc. Bij de bezoekers zag Dirk zijn vrijschop net vanonder de lat worden gehaald door de thuisdoelman. De kansen langs beide zijden in de tweede helft waren schaars. De mannen van Oudenbos bleven wel strijden en dachten ook aan het (uitgeregende) publiek langs de zijlijn. Een individueel hoogstandje van een Athletico speler werd terecht bejubeld met een applaus van medespelers en supporters. VK Trappen Steels kwam niet meer in gevaar en dikte op het einde de score nog aan nadat Stijn op aangeven van Stefan de bal over de keeper lobte. Zo neemt Trappen Steels de 3 punten mee naar Belsele en staat het 8 punten los na het verlies van Bospark en het gelijke spel van Red Star 93. Nu mag er gedroomd worden...

- Stijn Van Buynder -

Terug