▪ Zaterdag 17 februari 2007 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - FC Novelty-Den Tap      8-1

Goals: 10' Tim (1-0),  15' Wesley (2-0),  20' Tim (3-0),  30' Landerik (4-0),  50' Landerik (5-0),  55' Landerik (6-0),  70' Steven (7-1),  85' Tim (8-1)
Kaarten: 70' Geert (bal weggooien)

Opstelling: K.- Kris  V.- Dieter • Jenny • Dirk • Joeri  M.- Christopher • Steven • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Tim
Wisselspelers: Geert, Kenny, Stefan
Vervangingen: 45' Christopher, Dirk (→ Kenny, Geert),  65' Landerik (→ Stefan)

 Verslag

Het puntenverlies tegen FC Karree lag nog bij iedereen zwaar op de maag. Hoewel die wedstrijd iedereen wel bewust heeft gemaakt dat er van onderschatting geen sprake mag zijn. De nodige concentratie zat zo vandaag weer in de ploeg om Novelty-Den Tap uit Sint Niklaas te bekampen. In de tumultueuze partij in de heenronde trok VK Trappen Steels in de allerlaatste minuut aan het langste eind na de winning-goal van Stefan. Novelty kon vandaag dus weerwraak nemen al moest het wel een groot aantal spelers missen wegens blessure of geschorst. Niettemin stonden ze met z'n elven aan de aftrap. Bij de thuisploeg was doelman Luc niet van de partij, daardoor was de licht geblesseerde Kris reeds voor de 5de keer dit seizoen het sluitstuk van de ploeg. Steven en Wesley waren de centrale middenvelders, Christopher was deze keer rechterflankspeler van dienst. Het zonnetje hoog aan de hemel en tal van supporters langs beide zijden zorgden voor een aangename sfeer rondom het Trappen Steels terrein.

De thuisploeg nam van bij de aanvangsfase van de wedstrijd de touwtjes stevig in handen. Het spitsenduo, Landerik en Tim, waren steeds een geseling voor de Novelty defensie. Het duurde dan ook niet zo lang voor de thuisploeg de score opende. Christopher plaatste vanop de rechterflank de bal voor doel waar Tim de keeper met het hoofd verschalkte. 1-0. Wanneer Wesley op pass van Landerik de 2-0 kon binnenduwen leek de thuisploeg gelanceerd voor een productieve namiddag. De bezoekende ploeg bracht weinig dreiging voor het doel van interim-keeper Kris. Een hoge bal die over de Trappen Steels defensie waaide werd door twee novelty spelers kort voor doel gemist. Maar de aansluitingstreffer waar Novelty naar zocht kwam er niet meer. Het was Tim die op een snelle omschakeling van verdediging naar aanval heel geduldig afwachtte en de bal precies in de verste hoek plaatste. 3-0.

Even voor rust leek de partij meer dan gespeeld toen Landerik op de rechterflank iedereen in de maling nam en het leder hoog tegen de touwen prikte. Stand bij de rust: 4-0. Christopher en Dirk, die beiden een meer dan verdienstelijke partij speelden, werden gewisseld door respectievelijk Kenny en Geert. VK Trappen Steels ging in de tweede helft op zijn elan voort. Landerik demonstreerde hoe je met een combinatie van kracht en snelheid een hele defensie kan ontwrichten. Langs de rechterflank omspeelde hij tot tweemaal toe iedereen en schoot telkens met de nodige precisie de bal in de verste hoek binnen. Zo stond het na 60 minuten voetbal reeds 6-0 in het voordeel van de thuisploeg. Novelty kon over de gehele wedstrijd gezien weinig zijn stempel drukken. Het enigste werk dat Kris te doen had in de tweede helft was een bal uit de netten halen. Een Novelty speler verraste Kris met een fantastische boogbal vanop 25 meter. 6-1, een mooie eerredder voor de Novelty ploeg.

Ondertussen was Stefan op het terrein gekomen in de plaats van Landerik. Hij kreeg meteen een aantal goede mogelijkheden voor doel, maar de keeper in eerste en de paal in tweede instantie stonden jammerlijk in de weg. Steven, die controlerend op het middenveld een heel goede wedstrijd speelde, kon via hoekschop op aangeven van Geert de bal in doel koppen. 7-1. Maar het mooiste doelpunt van de namiddag, of toch één van de mooiste, kwam achter de naam van Tim te staan. Op pass van laatste man Jenny kreeg hij de bal in de loop meegespeeld waar hij met buitenkant rechts het leder vanop zo'n 25 meter in de winkelhaak plaatste. Een mooie afsluiter van de namiddag van een sterk spelende Tim. Zo is de wedstrijd van Karree bij iedereen in de vergetelheid gespeeld. Iedereen dient zich nu op te laden voor alweer, jaja alweer, een hele (hele) (hele) belangrijke wedstrijd volgende week op verplaatsing naar Athletico Oudenbos. Afspraak om 13H20 op de parking van café Oud Belsele. Ook niet te vergeten dat het komende woensdag geen training is.

- Stijn Van Buynder -

Terug