▪ Zaterdag 10 februari 2007 om 14H30 ▪

FC Karree - VK Trappen Steels      2-2

Goals: 15' Landerik (1-0),  30' Landerik (2-1)
Kaarten: (geen)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Geert • Joeri  M.- Kenny • Steven • Wesley • Christopher  A.- Landerik • Tim
Wisselspelers: Jenny, Stefan, Stijn
Vervangingen: 20' Kris (→ Jenny),  45' Steven (→ Stijn),  70' Tim (→ Stefan)

 Verslag

De wedstrijden tussen Karree en VK Trappen Steels kunnen alle kanten uit. Hoewel VK Trappen Steels de laatste jaren niet meer verloor tegen de ploeg uit Sinaai. Zo sprak René een 3-tal uur voor de wedstrijd op Radio Land Van Waas over de wedstrijd tegen de ‘ouwe rakkers’ van Karree. In de heenwedstrijd won VK Trappen Steels overtuigend, het was toen bezig aan mooie reeks van winnende wedstrijden. In de terugronde verloopt het soms iets moeizamer, maar niet vergeten dat Trappen Steels nu ook weer aan 3 winnende wedstrijden op rij zit. Het vertrouwen om hier vandaag te komen winnen was dan ook zeer groot. Zeker belangrijk met het oog op het kampioenschap want vandaag speelden ook nummers 2 & 3 tegen elkaar. Hans, Pascal & Dirk stonden niet op het scheidsrechtersblad. Jenny, Stefan & Stijn begonnen op de bank.

In het begin van de wedstrijd zagen we een gretig Trappen Steels. Al na de eerste spelminuten was het gevaarlijk met een poging van Tim die de keeper een eerste keer onder vuur nam. Landerik speelde zoals gewoonlijk heel gretig en was moeilijk verdedigbaar voor de Karree-defensie. Na een kwartier in de eerste helft kwam de bezoekende ploeg op voorsprong. Landerik reageerde het snelst op geharrewar in de zestien-meter en trapte met links de bal in de korte hoek binnen. Al na 20 minuten moest laatste man Kris alweer het terrein verlaten met een vervelende liesblessure. Jenny mocht zo na 4 weken inactiviteit zijn wederoptreden maken op de laatste man positie. Op het halfuur kwam Karree op gelijke hoogte. Een speler van Karree kon na een verdedigende communicatiefout het leder in de verste hoek binnenstampen. 1-1.

Eigenlijk had VK Trappen Steels de wedstrijd al kunnen beslissen, maar de doelpogingen die onze spitsen ondernamen waren meestal net niet succesvol. Op die ene kaar na dat Landerik op aangeven van Steven zich doorzette en de bal in de verste hoek plaatste. Stand bij de rust: 1-2. Stijn kwam in het begin van de tweede helft Steven vervangen. Christopher ging daardoor terug centraal op het middenveld spelen. VK Trappen Steels had toch nog een doelpuntje nodig om zekerheid te verwerven voor het binnenhalen van de 3 punten. Maar in de tweede helft stokte de motor een beetje bij de leider in het klassement. Karree zette VK Trappen Steels vast op eigen helft en zo kwam het nog moeilijk tot combineren toe. Stefan kwam 20 minuten voor tijd in de plaats van Tim. De beste kansen die Trappen Steels in de tweede helft kon voorleggen kwamen voort uit stilstaande fases.

Een vrijschop van Dieter dat de nodige precisie miste en een dwarrelend schot van Landerik dat aan de verkeerde kant van de paal ging waren de beste kansen voor de bezoekers. Aan de andere kant profiteerde Karree van een foutje in de Trappen Steels defensie. Zo stond het een kwartier voor tijd 2-2. Trappen Steels probeerde in de slotfase nog alles op alles te zetten voor 3 belangrijke punten. Wesley kwam er nog het dichtst bij, maar hij zag zijn poging gestuit worden door de Karree-doelman. Beide ploegen moesten zich zo tevreden stellen met een puntje. Maar voor VK Trappen Steels is er geen man over boord. Het blijft na het gelijke spel tussen Bospark en Red Star 93 met 6 punten voorsprong de eerste plaats bezetten. Volgende week komt Novelty- Den Tap afgezakt naar Trappen Steels. Een goede gelegenheid om er eens opnieuw stevig in te vliegen!

- Stijn Van Buynder -

Terug