▪ Zaterdag 24 maart 2007 om 14H30 ▪

Intergalactic - VK Trappen Steels      5-3

Goals: 10' Wesley (0-1),  30' Landerik (1-2),  80' Landerik (3-3)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Dirk • Joeri  M.- Geert • Steven • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Tim
Wisselspelers: Christopher, Jenny, Stefan
Vervangingen: 45' Dirk, Joeri (→ Jenny, Christopher),  65' Steven (→ Stefan)

 Verslag

Vandaag kon het bescheiden palmares van liefhebbersclub Trappen Steels aangevuld worden met een allereerste kampioenentitel. Drie luttele punt(j)e(s)n resten ons nog van die kampioenentitel. Er moest dan in de Bam Bam Arena wel gewonnen worden van middenmoter Intergalactic. Niets dan goede herinneringen aan de laatste keer dat er in de Bam Bam Arena aangetreden werd, in de terugronde werd daar rechtstreeks concurrent FC Fortuna met 1-8 opzij geschoven. Als het vandaag zo'n vaart zou lopen konden de supporters het feest nog voor het laatste fluitsignaal inzetten. Op de bank begonnen Christopher, Jenny en Stefan. Geert begon de wedstrijd als rechtsmidden, Dirk op die van de voorstopper. Dat Intergalactic een goede ploeg is kon VK Trappen Steels al aanvoelen in de heenwedstrijd. Tegen 10 Intergalactiërs werd pas het verschil gemaakt in de tweede helft. Intergalactic mocht de match op gang schieten. VK Trappen Steels nam meteen het heft in handen, elke speler bikkelde voor wat het waard was en dat loonde al na 10 minuten. Wesley werd vrijgespeeld langs de rechterflank en mocht volledig alleen op doel afstormen. Hij bleef koelbloedig en schoot het leder in de verste hoek binnen. 0-1.

 VK Trappen Steels leek, met de steun van de supporters in de rug, op weg naar hetgeen waar ieder van ons al zo lang naar uitkeek. Toch werd het zoeken naar een geruststellende voorsprong, de 0-2 dus. De nodige kansen werden afgedwongen, maar zonder enig geluk. Stijn zag een poging van buiten de baklijn net naast belandden. Tim kreeg een pas door de as van de Intergalactic verdedigers, helaas ging zijn stifter over de doelman net naast. Zo kreeg VK Trappen Steels meer dan eens de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Als de kansen niet worden benut valt de goal meestal clichégewijs aan de andere kant. Zo gebeurde ook. Een Intergalactic speler mocht de linkerflank aflopen om in de gevarenzone de bal met het nodige geluk voorbij doelman Luc te trappen. 1-1. Een lichte opdoffer voor de bezoekers, want het doelpunt kwam als het ware uit de lucht vallen. Landerik zette even later VK Trappen Steels terug op titelkoers door heel de Intergalactic verdediging te omzeilen en de bal staalhard voorbij de doelman te schieten. 1-2! Dat was ook de ruststand. Linksachter Joeri, die vrijdagnacht kennis had gemaakt met de badmat, mocht samen met Dirk de supporters vervoegen. Jenny en Christopher kwamen in hun plaats.

Aan de start van de tweede helft had niemand van VK Trappen Steels een scenario in gedachten dat stond te gebeuren. Intergalactic legde in de eerste helft de bezoekers weinig of niets in de weg, dus was het eigenlijk afwachtten en op zoek gaan naar nog meer treffers. Meer en meer supporters kwamen langs de zijlijn de Trappen Stelers aanmoedigen. Alles was in gereedheid gebracht om na 90 minuten een klein volksfeestje onder de Trappen Stelers te houden. Maar vandaag mocht het blijkbaar niet gebeuren. De tweede helft ging in het begin gelijkopgaand. Het was pas toen een Intergalactic speler zich in de zestien meter vrijdraaide en de bal onder doelman Luc schoot dat de thuisploeg vleugels kreeg. Wanneer even later de 'nummer 7' van Intergalactic met een individuele actie de thuisploeg op voorsprong bracht wist iedereen dat we het niet in de schoot geworpen gingen krijgen. Dit seizoen heeft VK Trappen Steels al voldoende wedstrijden op karakter en doorzettingsvermogen gewonnen, dus waarom vandaag ook niet...Tim zag zijn poging vanop afstand net naast doel dwarrelen. Wesley kreeg tot tweemaal toe een kans om de gelijkmaker te scoren. Eerst kreeg hij op hoekschop van Tim de bal van dichtbij niet in doel, daarna kon hij op een geloste bal van de thuisdoelman net niet afwerken.

 Er werden wel voldoende kansen afgedwongen, maar deze keer was het steeds van net niet. Toch bracht alweer Landerik 10 minuten voor tijd hoop bij de bezoekers. Hij omspeelde iedereen langs links, dook de carré binnen en jaagde de bal hoog tegen de touwen. 3-3! Zo kreeg VK Trappen Steels terug voldoende hoop om alles uit de kast te halen en vandaag de klus te klaren. Vers ingevallen Stefan kreeg in de zestien meter de bal in de voeten gespeeld, zijn poging naar doel ging echter hoog over. Aan de andere kant schoot een Intergalactic speler totaal onverwacht de bal in de verste hoek binnen. Weliswaar een knappe goal, maar een uppercut voor Trappen Steels dat na dat doelpunt niet meer het nodige vuur kon brengen. Wanneer vijf minuten voor tijd 'nummer 7' zijn sterke match beloonde door op counter de 5-3 op de bordjes te schieten, was het boeken toe bij Trappen Steels. Jammer, maar helaas voor de bezoekers zal het binnenhalen van de titel nog even uitgesteld worden. Op 14 april krijgen we een nieuwe mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Iedereen zal dan nog eens alles uit de kast moeten halen om thuis, voor hopelijk een hoop vurige supporters, die 3 punt(j)e(s)n binnen te rijven...

- Stijn Van Buynder -

Terug