▪ Zaterdag 14 april 2007 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - Real Hansevelde      3-3

Goals: 5' Own goal (1-0),  10' Steven (2-1), 15' Landerik (3-1)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Dirk • Joeri  M.- Christopher • Geert • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Steven
Wisselspelers: Hans, Jenny, Pascal, Stefan
Vervangingen: 45' Dirk (→ Jenny),  60' Hans (→ Geert),  65' Kris (→ Pascal),  75' Landerik (→ Stefan)

 Verslag

Drie weken lang wachten (en idem slapeloze nachten) brachten ons uiteindelijk bij de 14de april. De dag die met stipt stond aangeduid in de agenda van de Trappen Stelers. Bij winst was er zekerheid van het binnenhalen van de eerste plaats. Het weer en de talloze opgekomen supporters moesten voor een onvergetelijke dag zorgen. In de linie vooraan stond Steven in de plaats van de geschorste Tim. Christopher heeft zich gemanifesteerd in plaats van de geblesseerde Kenny op de rechterflank. Het kwartet verdedigers waren telkens dezelfde als de voorbije matchen. Hans, Jenny, Stefan en de wederkerende Pascal begonnen als reserve. Real Hansevelde is aan sterke terugronde bezig, Trappen Steels moest dus uit zijn doppen kijken om zich niet te laten verrassen. De aftrap werd voor deze speciale gelegenheid vezorgd door de schoonste boerin van Vlaanderen, waarvoor dank.

 De wedstrijd was nog maar net in gang geschoten of de thuisploeg had al 1-0 moeten voorstaan. Stijn kreeg langs de linkerflank de bal in de voeten gespeeld en trapte voor een lege kooi de bal onbegrijpelijk over doel. Luttele minuten later was de 1-0 dan toch een feit. Landerik zette zich door langs rechts, plaatste de bal voor doel waar een Hansevelde verdediger de bal in zijn eigen doel devieerde. De bezoekende ploeg bracht eigenlijk weinig weerwerk en Trappen Steels had weinig moeite om gaten te vinden in de Hansevelde defensie. Toch kwam Hansevelde na een mooi kopbaldoelpunt snel 1-1 gelijk. Steven bracht even later op een minstens even mooie manier de thuisploeg terug op voorsprong. Hij klopte met een geplaatste bal van buiten de baklijn de Real Hansevelde doelman. 2-1. Wanneer na een kwartier Landerik de keeper omspeelde en de bal met buitenkant rechts binnenlegde leek de wedstrijd in zijn definitieve plooi te liggen.

 Toch kon Hansevelde alweer snel tegenscoren. Een vrijschop vanop 35 meter belandde in de voeten van een Hansevelde spits, die niet twijfelde en de 3-2 na amper 20 minuten spelen op het bord schoot. De supporters die dan iets later arriveerden hadden dan al 5 goals gemist. Nog voor de rust was het eigenlijk alleen maar VK Trappen Steels wat de klok sloeg. Landerik en Stijn moesten eigenlijk de wedstrijd al lang beslist hebben. Eerst schoot Landerik staalhard tegen de onderkant van de daklat, daarna omspeelde hij de keeper en plaatste de bal naast een lege goal. Stijn kon voor rust volledig alleen op keeper afstormen maar werkte bijzonder zwak af. Na de rust moest de thuisploeg orde op zaken stellen door zo snel mogelijk die 4-2 op het bord te brengen. De verdediging van Hansevelde stond iets stabieler te spelen en de kansen voor de thuisploeg werden schaarser.

 Steven en Hans besloten dan maar om de spanning tot een ongekende supsense te brengen door ping-pong gewijs de bal voor doel naar elkaar te spelen zonder dat één van de twee wou afwerken. Dan was er nog een schot van Stijn die met den boerentjoep de daklat trof. Dat moeten zowat de beste kansen geweest zijn tot 5 minuten voor tijd Trappen Steels alweer het deksel op de neus kreeg. Op een inworp die voor doel werd gebracht kon een Hansevelde speler doelman Luc met het hoofd verschalken. Tot dan toe had Hansevelde weinig of niets van dreiging voor het Trappen Steels doel gebracht. VK Trappen Steels probeerde nog in de slotminuten de winst naar zich toe trekken. Wesley kon alleen op doel afgaan maar zijn schot ging nipt naast. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling natuurlijk bijzonder groot. Alles zat goed om vandaag die eerste plaats definitief vast te pakken. Buiten de afwerking was er vandaag weinig of niks op te merken aan het spel van Trappen Steels. Maar geen nood, op 28 april er is nog de thuiswedstrijd tegen Squadra Nera...derde keer goede keer dan maar?

- Stijn Van Buynder -

Terug