▪ Zaterdag 12 mei 2007 om 14H ▪

VK Siera 1 - VK Trappen Steels      4-5

Goals: 25' Tim (0-1), 55' Landerik (2-2),  65' Wesley (3-3),  80' Landerik (4-4),  90' Landerik (4-5)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Jenny • Joeri  M.- Christopher • Steven • Wesley • Stijn  A.- Tim • Landerik
Wisselspelers: Dirk, Geert, Kenny, Pascal, Stefan
Vervangingen: 45' Kris (→ Dirk),  45' Steven (→ Geert), 45' Christopher (→ Kenny)  70' Joeri (→ Pascal), 75' Tim (→ Stefan)

 Verslag

Iedereen van ons keek sinds lange tijd uit naar de galawedstrijd op Red Star Waasland, zelfs nog voor er enige zekerheid was van het binnenhalen van de titel. Twee weken geleden beleefde VK Trappen Steels een absoluut topmoment in hun 35-jarig bestaan door het binnenhalen van die allereerste kampioenentitel. Vele Trappen Stelers hadden de nodige tijd gehad, sommigen al wat meer als de anderen, om uit hun kampioenenslaap/kater te ontwaken en nog éénmaal alles op alles te zetten om een fantastisch seizoen met een positieve noot af te sluiten. Buiten Hans was iedereen bij VK Trappen Steels van de partij, dit betekende dat er 5 man op de buitengewone grote invallersbank zaten. De tegenstander was afkomstig uit Hamme en nam in extremis de titel in tweede afeling: VK Siera 1. Zij begonnen aan de galamatch met slechts 10 spelers op het scheidsrechtersblad. VK Trappen Steels had een paar handenvol supporters in de tribunes zitten die zorgden voor een aangename sfeer in het Puyenbeke stadion.

Voor VK Trappen Steels was het even wennen om de grote afmetingen van het plein goed in te schatten. Het legde in de beginfase de druk bij VK Siera dat uiteraard een ander soort voetbal speelt dan we in derde afdeling gewoon zijn. Alles gaat een stuk sneller, de combinaties zijn korter en verlopen vlotter. Toch nam VK Trappen Steels al snel het roer over en maakte het vlot gebruik van de grote ruimten die op het terrein ontstonden. Zo kon Landerik de keeper van binnen de baklijn eens onder vuur nemen, zijn poging ging echter voorlangs. Halfweg de eerste helft kreeg VK Trappen Steels loon naar werken. Tim kon door een foutje in de Siera verdediging de bal meegraaien voor doel en bleef koelbloedig genoeg om de bal voorbij de doelman te plaatsen. 0-1! VK Siera werd wakkergeschut en begon doelgevaar te creëren voor het Trappen Steels doel. Een knappe individuele actie van een Sierra middenvelder werd gepareerd door doelman Luc. Voordien toverde Luc ook al een prachtsave uit zijn mouwen door een geplaatste bal uit de korte hoek te ranselen.

Een tiental minuten voor de koffiepauze sloeg VK Siera toe. Eerst konden ze gelijk stellen via penalty, luttele minuten later werd een voorzet prachtig binnengekopt door de man die de penalty omzette. Aan de andere kant maakte VK Trappen Steels gebruik van hun snelle spitsen en middenvelders, maar een paar dubieuze al dan niet buitenspelsituaties verhinderden de gelijkmaker. Stand bij de rust: 2-1. Een aantal verse krachten moesten trachtten het tij nog te doen keren. We zijn een paar minuten ver in de tweede helft wanneer Landerik begint aan reuzenslalom tussen de Siera spelers en prachtig de bal voorbij de doelman schiet. 2-2! VK Siera bleef met een gehavende ploeg strijden voor de overwinning en bracht met een kopbal op hoekschop de 3-2 op het bord. Daarna was het weer aan VK Trappen Steels om gelijk te stellen. Nu was het de beurt aan Wesley om zijn naam door het stadion te horen galmen. Met een rush vanop de linkerflank bracht hij de gelijkmaker op het bord. 3-3!

 De neutrale supporters konden wel genieten van de wedstrijd want de 3-3 was nog maar net gescoord wanneer VK Siera via penalty opnieuw de bovenhand nam: 4-3. Doordat iedereen bijna op zijn tandvlees zat aan het laatste kwartier van de wedstrijd ontstonden er grote gaten op het plein. VK Trappen Steels kon zich meer dan eens een weg naar doel banen, maar stuitte op een sterke Siera doelman. Een tien minuten voor tijd stelde Trappen Steels dan toch gelijk via penalty. Landerik nam op aanraden van de coach het initiatief en schoot in de linkerhoek hard binnen. 4-4! In de slotminuten ging VK Trappen Steels op zoek naar de overwinning, uiteindelijk was het alweer Landerik die met een prachtige borstcontrole de bal panklaar op de voet legde en beheerst afwerkte. 4-5! VK Trappen Steels heeft genoten van een aangename namiddag in het Puyenbeke stadion, een bekroning voor een uitermate sterk seizoen dat nog lang zal geheugd worden. Volgende seizoen in de tweede afdeling, met dezelfde mentaliteit, dezelfde sfeer en dezelfde entourage kan van mislukken geen sprake zijn...Amicitia, Pediludium, Cervisia! In die volgorde...

 

- Stijn Van Buynder -

Terug