▪ Zaterdag 27 januari 2007 om 14H30 ▪

FC Fortuna - VK Trappen Steels      1-8

Goals: 25' Kenny (1-1),  30' Stijn (1-2),  40' Landerik (1-3),  50' Landerik (1-4),  55' Owngoal (1-5),  65' Landerik (1-6),  75' Joeri (1-7),  85' Wesley (1-8)
Penalty: 25' Kenny (gescoord)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Geert • Joeri  M.- Kenny • Christopher • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Steven
Wisselspelers: Dirk, Stefan
Vervangingen: 45' Christopher (→ Dirk),  75' Steven (→ Stefan)

 Verslag

De wedstrijd in de heenronde stond bij iedereen jammergenoeg nog vers in het geheugen gegrift. FC Fortuna kwam op het terrein in de Bergstraat winnen met maar liefst 1-8. De tijd van revanche was vandaag gekomen. Tevens kon VK Trappen Steels ook een goede zaak doen in het klassement. Na de uitsluiting van Osmanlispor Hamme kon er vandaag dus weer een rechtstreeks concurrent voor de titel opzij gezet worden. De Bam Bam Arena was de plaats waar het vandaag allemaal moest gebeuren voor VK Trappen Steels. Al valt de naam Arena niet omvangrijk op te vatten, maar eerder een kleinere versie van een modaal Walivo plein. Dirk & Stefan waren de 2 reservespelers op het scheidsrechterblad. Bij afwezigheid van Tim nam Steven plaats naast Landerik in de spitspositie.

FC Fortuna begon heel gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde na 10 minuten al voor het nodige succes. Een Fortuna speler stond in de kleine rechthoek op de juiste plaats en tikte binnen. 1-0. Na dat doelpunt bleef Fortuna opzetten en bijna kwam het 2-0 voor, maar de aanvallende Fortuna linie liet het afweten. In het tweede deel van de eerste helft vond VK Trappen Steels beter het ritme en kreeg het ook de nodige kansen. Het was Kenny die op penalty voor de gelijkmaker zorgde, na handspel van een Fortuna speler in de zestien. 1-1. De veer was gebroken voor de bezoekende ploeg. Nog voor rust kon VK Trappen Steels nog 2x de netten doen trillen. Eerst kon Stijn op aangeven van Geert alleen op doel afstormen en de keeper verschalken, daarna knalde Landerik van dichtbij de 1-3 ruststand tegen de netten.

Natuurlijk kwam VK Trappen Steels uit de kleedkamer met de gedachte om nog meer doelpunten te maken. Er moest dan wel voor gezorgd worden dat het achteraan niks meer weggaf. Maar Joeri, Dieter & Dirk stonden sterk te verdedigen onder leiding van Kris die steeds correct anticipeerde. Doelman Luc had dan ook weinig of geen werk, de ballen die zijn richting uitvlogen werden steeds secuur geweerd. Geert stond centraal op het middenveld de boel te controleren en corrigeren waar nodig was. Zo kwam er steeds voldoende aanvoer naar voren toe en kwam Landerik nog 2x tot scoren toe. Vooral de tweede was van een mooie makelij. Een voorzet van op de rechterzijde van Wesley werd aan de tweede paal knap voorbij de doelman gedevieerd. Tussendoor kreeg VK Trappen Steels nog externe hulp van een Fortuna speler die zijn eigen doelman versloeg.

Na 75 minuten voetbal stond het al 1-6 in het voordeel van de bezoekers. Het had nog meer dan een kwartier om minstens 2x te scoren en zo de pandoering van de heenronde te vereffenen. De tijd van de broertjes Smet was dan aangebroken. Linksachter Joeri omspeelde iedereen langs de linkerflank, eigen spelers incluis, stormde alleen op doel af en plaatste keurig de bal voorbij de keeper. 1-7. Joeri zorgde met zijn eerste goal in zijn prille Trappen Steels carrière voor hét moment van de namiddag. Broer Wesley had nu genoeg inspiratie opgedaan en legde 5 minuten voor tijd de 1-8 eindcijfers vast. Na het verdwijnen van Osmanlispor Hamme (uitsluiting) neemt VK Trappen Steels afstand van rechtstreeks concurrent Fortuna. Volgende week komt er met FC Bospark opnieuw een wedstrijd van belang aan. Supporters, spelers en alle andere Trappen Steels verwanten, allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug