▪ Zaterdag 3 februari 2007 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - FC Bospark      2-0

Goals: 50' Wesley (1-0),  65' Landerik (2-0
Gele kaart: 20' Kenny (tackle)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Dirk • Joeri  M.- Kenny • Steven • Christopher • Stijn  A.- Landerik • Wesley
Wisselspelers: Tim
Vervangingen: 45' Steven (→ Tim)

 Verslag

Het nieuwe jaar had nog niet voor de nodige successen gezorgd. Tijd om daar vandaag verandering in te brengen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior De Kring. Er moest dan wel rekening gehouden worden met een extra tegenstander: het gehavende plein. Na de verlieswedstrijd tegen Red Star 93 was VK Trappen Steels zich aan zijn status als leider verplicht om de 3 punten te pakken. Landerik en Wesley moesten zorgen voor het nodige doelgevaar. Steven en Christopher waren de draaiende pionnen op het middenveld. Tim begon op de bank. Jenny zijn seizoen wordt al weer eens cru onderbroken, ditmaal houdt een handblessure hem een tijdje aan de kant. Samen met 2 andere geblesseerden, Pascal en Stefan, kwam hij zijn ploeg aanmoedigen.

VK Trappen Steels kreeg meteen bij het begin van de wedstrijd een goede mogelijkheid via Landerik. Op zijn typerende manier, snel en vinnig, ging hij zijn mannetje voorbij aan de rechterflank. Zijn schot ging echter voorlangs. De balvaste aanvaller die Excelsior De Kring in zijn rangen had werd kort aan banden gelegd door Dieter. Als hij dan toch eens voorbij Dieter geraakte was er nog steeds Kris om de boel te corrigeren. Na een kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Stijn kreeg op aangeven van Wesley de bal in de loop en omspeelde met een beetje geluk de keeper. 1-0. Na dat doelpunt kreeg de thuisploeg nog mogelijkheden bij de vleet. Veel te veel om hier even op te sommen. Laat ons zeggen dat het nodige geluk en de nodige precisie niet aan de zijde van de competitieleider stond.

Een mooie aanval over de rechterflank van de De Kring aanvallers werd nipt over doel gekopt. Dat, en een aantal vrijschoppen naar doel waren de gevaarlijkste acties uit de eerste helft van de bezoekers. Met de minieme voorsprong aan de rust was het toch opletten geblazen bij de thuisploeg. Na 5 minuten in de tweede helft werd deze vrees ook werkelijkheid. Via een vrijschop die de onderkant van de daklat trof kon een De Kring speler de bal in doel duwen. 1-1. Maar de thuisploeg geloofde volop in zijn mogelijkheden en het kwam snel na die opdoffer terug op voorsprong. Een hoekschop van Tim werd door iedereen gemist en belandde met het nodige geluk voorbij de sterk keeperende De Kring doelman. 2-1. VK Trappen Steels had de wedstrijd, die het eventjes liet ontglippen, terug stevig in handen.

In een dol slothalfuur kwamen er nog uitstekende mogelijkheden voor de thuisploeg. Het is een wonder dat er maar 3 keer meer gescoord werd. Eerst reageerde Landerik het snelst op een deviatie van de De Kring keeper. 3-1. Dan gaf Wesley op penalty zichzelf een assist door eerst op de keeper te trappen en dan met een geplaatste kopbal hem te verschalken. And last but not least kreeg Kenny op aangeven van Landerik dan toch zijn verdiende doelpunt. Een eerste doelpunt zag hij tot ieders verbazing van de lijn geweerd door eigen ploegspeler Stijn. Moest de trofee ‘janet van de match’ nog bestaan dan werd deze met glans gewonnen door de linkermiddenvelder. Al bij al beleefde VK Trappen Steels een vrij zorgeloze namiddag. Vanaf nu kan iedereen zich concentreren op de topmatch van volgende week op verplaatsing naar Fortuna! Allen op post!

- Stijn Van Buynder -

Terug