▪ Zaterdag 3 februari 2007 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - FC Bospark      2-0

Goals: 50' Wesley (1-0),  65' Landerik (2-0)
Gele kaart: 20' Kenny (tackle)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Geert • Joeri  M.- Kenny • Steven • Wesley • Stijn  A.- Landerik • Tim
Wisselspelers: Christopher, Dirk, Stefan
Vervangingen: 25' Kris (→ Dirk),  45' Steven (→ Christopher),  70' Tim (→ Stefan)

 Verslag

Na de klinkende 1-8 overwinning tegen FC Fortuna kwam de tweede topper in twee weken tijd eraan: FC Bospark. Het is al de derde ontmoeting voor beide ploegen dit seizoen. In de heenronde van de competitie won Trappen Steels overtuigend, tijdens de bekerwedstrijd bleef het 0-0. VK Trappen Steels kon op zijn weg naar de titel alweer een rechtstreeks concurrent opzij zetten. Het was dus vandaag alweer van moeten, maar Trappen Steels is dit jaar niet anders gewend. FC Bospark moest, om zichzelf in de running te houden voor de titel, toch wel de wedstrijd trachtten te winnen. Aan de kant van de thuisploeg waren Hans, Pascal en Jenny niet inzetbaar. Tim en Landerik begonnen in de spits. Christopher, Dirk & Stefan begonnen op de bank. Met een felle winterzon en een aangename voetbaltemperatuur begon FC Bospark aan dé wedstrijd van speeldag 22.

In de beginfase noteren we een aantal missers van de Bospark verdediging die niet afgestraft werden door de thuisploeg. Aan de andere kant kon een Bospark spits zich vrijdraaien in de 16-meter, gelukkig was er Kenny om de bal weg te werken. Kris moest al vroegtijdig de wedstrijd verlaten met een blessure aan de lies. Dieter nam zijn plaats op de laatste man positie over, invaller Dirk nam op zijn beurt de plaats van Dieter over. Al bij al vielen er in de eerste helft weinig kansen te noteren. Een schot van Landerik dat nipt naast ging en een knappe vrijschop van Dieter dat de lat scheerde waren de beste kansen voor de thuisploeg. De beste kans voor de bezoekers werd op hoekschop van dichtbij knap gepareerd door Luc. Stand bij de rust: 0-0.

De tweede helft moest dus duidelijkheid scheppen over de puntenverdeling. VK Trappen Steels zette al na 5 minuten in de tweede helft de supporters aan het feesten. Wesley liep op snelheid iedereen aan de linkerflank voorbij en plaatse de bal met links voorbij de doelman. 1-0. VK Trappen Steels leek overwicht te krijgen over de partij, maar de bezoekers knokten zich in de wedstrijd. Een Bospark spits kon de bordjes in evenwicht brengen, maar zijn plaatsbal alleen voor doel ging hoog over. Het was de thuisploeg dat opnieuw kon scoren. Tim bracht Landerik met een subtiele toets in scoringspositie. Landerik stond volledig afgezonderd en kon zo heel simpel zijn 24ste van het seizoen scoren. 2-0. Bospark gaf zichzelf nog niet gewonnen. Het bleef knokken en dat leverde de nodige kansen op.

Op vrijschop maakte doelman Luc een inschattingsfoutje, maar dan was er nog Wesley om de bal nipt voor de lijn weg te koppen. Even later pareerde Luc op zijn gekende manier, met een snelle reflex, op een poging van een Bospark spits. Aan de andere kant zag Landerik zijn poging naar doel het zijnet scheren. Het was niet de namiddag van de Bospark aanvallers. Tal van pogingen gingen ofwel tegen de paal, ofwel kwamen ze de Trappen Steels doelman tegen op weg naar doel. Dirk zag zijn doelpunt op het einde van de wedstrijd nog afgekeurd door de scheidsrechter, die overigens een meer dan verdienstelijke partij blies. Zo pakt VK Trappen Steels opnieuw 3 belangrijke punten op weg naar de titel. Volgende week is er de verplaatsing naar FC Karree in Sinaai. Alweer een hele belangrijke..

- Stijn Van Buynder -

Terug