▪ Zaterdag 2 september 2006 om 14H30 ▪

VK Velle - VK Trappen Steels    2-2

Goals: 30' Own goal (1-1),  85' Landerik (2-2)
Gele kaart: 70' Landerik

Opstelling: K.- Kris  V.- Gerrit Jenny Pascal D.H.  M.- Geert Dieter Wesley Dirk Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: (geen)

 Verslag

Slechts 10 spelers stonden op het wedstrijdblad voor de steeds moeilijke verplaatsing naar VK Velle. Een aantal spelers zijn het land ontvlucht, anderen zijn geblesseerd of moesten werken of waren geschorst. Gelukkig kunnen we op zo een momenten rekenen op Gerrit om onze ploeg te versterken. Ook Jenny & Landerik maakten een aantal schuivingen in hun planning, waarvoor dank. Op het kleine plein van VK Velle opteerde Dirk voor een 3-mans verdediging. Dieter & Geert namen voor de gelegenheid plaats op het middenveld. Voor VK Velle was het de eerste wedstrijd van het seizoen. VK Trappen Steels had de voorbije weken tal van wedstrijden afgehaspeld. De fysieke paraatheid bij de Trappen Steels spelers lag zeer hoog. Zo was er op het veld weinig te merken van de man meer situatie in het voordeel van Velle.

VK Trappen Steels speelde een bijzonder goede eerste helft en liet VK Velle het voetballen niet toe. De eerste goede kans was voor TS, een schot van Geert belandde op de paal. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet vanop rechts werd de bal in een leeg doel gewerkt. Maar de kopjes bij de bezoekers gingen niet naar omlaag, in tegendeel. Na goed stoorwerk van de middenvelders devieerde een VK Velle speler de bal in eigen doel. 1-1. Even voor rust kregen Dieter & Geert nog een goede kans in de 16-meter, maar zonder succes. Ook de thuisploeg had nog z'n mogelijkheden, maar verder dan een bal op de buitenkant van de paal kwamen ze niet.

Na de welgekomen pauze moest VK Trappen Steels op zoek gaan naar de winnende treffer. Ook VK Velle ging uiteraard op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. Het werd bij momenten knokken voor ieder balbezit en er werd gespeeld op het randje van het toelaatbare. Veel te veel spelonderbrekingen werkten mooi voetbal zeker niet in de hand. VK Velle zocht naar openingen, maar onze verdedigers stonden er als een blok, met Kris als betrouwbaar sluitstuk. De thuisploeg moest hun geluk beproeven met schoten vanop afstand. Voor Trappen Steels was Landerik de man die gevaar creerde. In het begin van de tweede helft had hij de 2-1 aan de voet, maar de keeper pareerde knap met de voet.

Het was VK Velle dat een kwartier voor tijd de weg naar de netten vond. Bijna identiek zoals hun doelpunt in de eerste helft werd de bal scherp voor doel gezet en kon een Velle speler de bal in een leeg doel schieten. De bezoekers kregen een lichte tik, maar bleven voor iedere bal gaan en zochten naar de toch wel verdiende gelijkmaker. Het was uiteindelijk Landerik die op een botsende bal een kanonskogel van jewelste afvuurde richting VK Velle doel. De thuiskeeper stond aan de grond genageld en de bal verdween hoog in de touwen. De ontlading bij de Trappen Steels spelers en supporters was zr groot. Even later floot de arbiter de wedstrijd af. Een punt is binnen, en op verplaatsing naar Velle is dit altijd een gewonnen punt. Met een voltallige ploeg viel er vandaag vast en zeker meer te rapen. Maar de competitie is nog lang, en er zijn nog veel punten te verdienen. Volgend weekend zal een rustweekend worden. De week erop spelen we thuis tegen Red Star 93, om 14H!

- Stijn Van Buynder -

Terug