▪ Zaterdag 2 december 2006 om 14H30 ▪

Squadra Nera - VK Trappen Steels      1-7

Goals: 10'+35'+45' Landerik (0-1, 1-2, 1-3),  50' Geert (1-4),  60' Kenny (1-5), 70' Tim (1-6),  80' Landerik (1-7)
Kaarten: 75' Kenny (agressief gedrag)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Jenny Dirk Pascal  M.- Geert Kris Wesley Christopher Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Joeri, Kenny, Tim
Vervangingen: 45' Dirk, Kris, Pascal (→ Joeri, Kenny, Tim)

 Verslag

De laatste wedstrijd van de heenronde stond op het programma. Squadra Nera was de tegenstander. Vorig jaar stonden zij nog in de 3de zondagsreeks onder de naam FC Madi Hash. Buiten de 2 geblesseerden en de 2 'Bob de Bouwers' onder ons, was iedereen van de partij. Geert & Kris begonnen op het middenveld. Dirk begon op de plaats van voorstopper. Squadra Nera stond onderaan de rangschikking met 14 punten op 39. VK Trappen Steels gaf vorige week zijn leidersplaats uit handen na het pijnlijke verlies tegen Osmanlispor Hamme. Het was vandaag de moment om het een en het ander recht te zetten. Het terrein in Sinaai lag er na een half seizoen voetbal nog uitstekend bij. De harde ondergrond liet vrij vlot combineren toe. De bezoekers mochten beginnen met felle wind op kop. Afgezien van deze felle tegenwind starten zij bijzonder sterk aan de wedstrijd.

  Het klom na 10 minuten al op een 0-1 voorsprong. Landerik zette zich sterk door op doel, hij omspeelde de keeper en scoorde. Na dat doelpunt bleef Trappen Steels lustig aanvallen. De tegenstander beproefden, door de felle meewind, hun geluk met afstandsschoten. Maar deze schoten waren geen dreiging voor doelman Luc. Toch kwamen zij verrassend op gelijke hoogte. Op een hoekschop ging iedereen van Trappen Steels onder de bal door. Een Squadra Nera speler had de bal maar in een leeg doel te tikken. 1-1. Na dat doelpunt kende Trappen Steels een dipje. Het speelde iets minder vlot zoals in het begin en kreeg moeilijk aansluiting naar voren toe. Iets over het halfuur klom Trappen Steels terug op voorsprong. Wesley omspeelde iedereen langs de rechterflank, plaatste de bal voor doel waar Landerik zich knap vrijdraaide en de 1-2 scoorde.

 Even voor rust maakte Landerik zijn hattrick compleet. Het was een warrige fase waarbij eerst Wesley het leder niet voluit raakte. Stijn had dan iets mooi in gedachten, maar pijnigde vooral zichzelf. Landerik demonstreerde hoe het moest en schoot binnen. 1-3, tevens ook de ruststand. De geblesseerde Steven is bijna terug, maar was niet volledige bij de zaak als interim-terreinafgevaardigde. Maar na het nodige heen en weerloop mochtten Joeri, Kenny & Tim dan toch de tweede helft aanvatten. De felle wind die er in de eerste helft woedde was geluwd. Door de veilige voorsprong voetbalde Trappen Steels bevrijdend. Geert verraste iedereen, zichzelf incluis, door de bal via hoekschop rechtstreeks in doel te trappen. 1-4. Er ontstonden gaten in de defensie van de Squadra Nera ploeg. Landerik & Tim dolden met hun tegenstanders. Kenny kreeg in de 16-meter de bal in de voeten gespeeld en trapte staalhard zijn 3de van het seizoen voorbij de doelman. 1-5.

Tim speelde een sterke tweede helft. Een mooie stifter over de doelman was net niet succesvol. Maar even later kon hij dan toch zijn doelpuntje meepikken. 1-6.  Aan de andere kant had doelman Luc weinig of geen werk. Er was een botsing nodig met een Squadra Nera aanvaller om Luc enigszins wakker te houden. Dit was ook de verdienste van de Trappen Steels verdediging die geen doorlaten toeliet en alle gevaar secuur weerde. Het werd donkerder en donkerder boven het terrein, de wedstrijd was bijna ten einde. Het was nog amper waar te nemen voor de supporters langs de zijlijn, maar Landerik scoorde zijn 4de van de namiddag en zette zo de definitieve 1-7 eindcijfers op het bord. VK Trappen Steels beleefde een zorgeloze namiddag in Sinaai. Na de wedstrijd bereikte ons het bericht dat Fortuna gelijkspeelde tegen Intergalactic. Osmanlispor Hamme liet ook punten liggen tegen Red Star 93. Daardoor klimt Trappen Steels opnieuw naar de kop van het klassement. Kristalnacht here we come!

- Stijn Van Buynder -

Terug