▪ Zaterdag 4 november 2006 om 14H30 ▪

RWD Switch Lokeren - VK Trappen Steels     1-2

Goals: 65' Stijn (1-1),  80' Stijn (1-2)
Kaarten: (geen)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Jenny • Hans • Joeri  M.- Kenny • Kris • Dirk • Wesley • Stijn  A.- Geert
Wisselspelers: Gerrit, Stefan
Vervangingen: 60' Dirk (→ Stefan)

 Verslag

RWD Switch Lokeren moest vandaag bekampt worden. De inzet voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk. Bij winst kwam er een frietenfeest én als klap op de vuurpijl de eerste plaats! Het beloofde voor aanvang van de wedstrijd zeker niet gemakkelijk te worden want onze enige spitsen, Tim en Landerik, zaten allebei in Duitsland. Er moest dus weer geschoven worden in de opstelling. Geert nam de plaats in van Landerik diep in de spits. Kris en Dirk werden op het middenveld uitgespeeld. De verdediging was dezelfde die vorige week de wedstrijd afmaakte. Hans dus opnieuw op de plaats van voorstopper met Jenny in de rug als laatste man. Stefan was onze enige reserve op het scheidsrechtersblad. Gerrit V.L. was ook van de partij. In eerste instantie kwam hij om te spelen, maar een lichte blessure hield hem aan de kant. Dank aan Gerrit om toch een mooie zaterdagnamiddag op te offeren en de ploeg te steunen in wat beloofde een moeilijke wedstrijd te worden.

  RWD Switch mocht de wedstrijd aanvatten en deed dat met veel gretigheid. Zij legden van in het begin een hoog tempo in de match. Trappen Steels had het zoals zo vaak dit seizoen heel moeilijk in de beginfase. RWD zette druk naar voren toe, maar dat resulteerde niet echt in open speelkansen. De enige bal die in de buurt van Luc kwam verdween wel meteen in de touwen. Via een vrijschop kon een RWD speler de bal vanuit de kleine rechthoek voorbij doelman Luc plaatsen. 1-0. Trappen Steels kwam voor de 6de keer dit seizoen op achterstand in de beginfase van een wedstrijd. Vandaag hadden de bezoekers nog 75 minuten om iets aan die achterstand te doen. Trappen Steels probeerde maar kwam nooit echt in de gevarenzone van de tegenstander. Het werd zelfs bijna 2-0 toen een doorgebroken RWD speler zomaar alleen op doel mocht afgaan. Doelman Luc werd omspeeld, maar dan was er een kamikaze sliding van Jenny die op gevaar van eigen leven (en vooral tenen) de bal voor de lijn nog kon wegwerken.

 De gevaarlijkste man vooraan bij Trappen Steels was Dirk. Hij kwam een paar keer in de 16-meter, maar kon steeds net niet zijn voet tegen de bal zetten. Ruststand: 1-0.  In de tweede helft ging Trappen Steels natuurlijk voluit op zoek naar 3 punten. Het begon veel gretiger dan in die eerste helft. Wesley schoof een rij naar voren en nam de plaats in van Geert, die op zijn beurt op de vertrouwde middenveldpositie ging spelen. Het verschil was voelbaar want Wesley was steeds een geseling voor de RWD defensie. Trappen Steels knokte zich stilletjesaan in de match. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg het nu wel goede mogelijkheden voor doel. Wesley kon eens alleen richting RWD doel afstormen, maar de keeper lag op de goede plaats. Kenny kreeg ook een mogelijkheid maar hij werd duidelijk neergehaald in de 16. De scheidsrechter, die overigens een héél goede wedstrijd blies, zag hier echter geen strafschop in. Aan de andere kant pareerde doelman Luc knap op een poging van een RWD spits. Stefan kwam in de loop van de tweede helft in de plaats van Dirk.

Een 20-tal minuten voor het einde van de match werd Trappen Steels dan toch beloond voor hun inzet. Stijn kon de bal in de loop meenemen richting RWD doel en schoot voorbij de doelman. 1-1. Dit was het signaal om het slotoffensief in te zetten. RWD Lokeren kon hier geen antwoord meer op verzinnen. Het tweede deel van de tweede helft was volledig voor de bezoekende ploeg. De Trappen Steels spelers plooiden zich dubbel voor die kostbare 3 punten. Een doelpunt kon niet uitblijven. Het was uiteindelijk alweer Stijn die op doel mocht afgaan. Hij kreeg op aangeven van Wesley de bal in de voeten gespeeld en hij verschalkte de doelman. 1-2 ! !. De ontlading was opnieuw bijzonder groot. Trappen Steels hield in de slotminuten de wedstrijd in zijn greep en kwam nooit meer in gevaar. Zo, na 32 jaren mag Trappen Steels nog eens proeven van die eerste plaats. Deze plaats heeft het zeker en vast niet gestolen, integendeel. Het harde werken voor elkaar, de eindeloze inzet van de spelers, de trouwe supporters steeds op post, de mensen achter de schermen...Iedereen draagt zijn steentje bij, en laat ons allen maar genieten van die oh zo mooie plaats daar bovenaan. Op naar de volgende! P.S.: Het frietenfeest zal er zeker van komen, meer info bij de volgende thuismatch.

- Stijn Van Buynder -

Terug