▪ Zaterdag 16 september 2006 om 14H ▪

VK Trappen Steels - Red Star 93    2-1

Goals: 30' Stijn (1-1),  40' Wesley (2-1)
Gele kaart: 35' Landerik (tackle),  40' Dieter (tackle),  80' Wesley (tackle)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Kris • Geert • Joeri  M.- Kenny • Wesley • Landerik • Christopher • Stijn  A.- Hans
Wisselspelers: Pascal D.H., Tim
Vervangingen: 45' Christopher (→ Tim),  45' Kris (→ Pascal D.H.)

 Verslag

Onder een stralende zomerzon begon VK Trappen Steels aan zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen. Red Star stond 1 plaats hoger in de rangschikking weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Voor vandaag kon de thuisploeg rekenen op een 13-koppige kern. Spelercoach Dirk was niet van de partij, alsook de 4 geblesseerden waren niet inzetbaar. Jenny was nog steeds aan het genieten van alle mooie dingen in Zweden. Hans verlegde speciaal zijn werk voor deze wedstrijd en begon in de spits. Landerik stond op de positie van aanvallende middenvelder. Na een vervelende liesblessure begon Luc aan zijn eerste officiële wedstrijd in het Trappen Steels doel. Door het mooie meer stonden er veel supporters langs de zijlijn geposteerd. Zij zagen een wisselvallige eerste helft van de thuisploeg.

 Het eerste kwartier werd er nauwelijks een kans gecreëerd langs beide kanten. De eerste goede mogelijkheid van de thuisploeg was van Kenny. Hij dribbelde mooi door de Red Star verdediging, maar zijn schot naar doel ging voorlangs. Op het moment dat Trappen Steels het overwicht nam kwam Red Star 93 onverwacht op voorsprong. Op een scherpe counter schoot een Red Star speler de bal wild naar voor, tot ieders verbazing belandde de bal over Luc in het doel. 0-1 na 20 minuten voetballen. Na het doelpunt zocht Trappen Steels zo snel mogelijk naar de gelijkmaker. De combinaties begonnen vlotter te verlopen en Trappen Steels drukte de tegenstander terug op z'n eigen helft. Het was Wesley die vanop de rechterflank een perfecte voorzet verstuurde. Stijn stond tussen 2 Red Star spelers goed gepositioneerd en tikte beheerst de bal in het doel. 1-1.

Even later besloot opnieuw Wesley met een klasseflits van jewelste de thuisploeg op voorsprong te brengen. Hij sneed door het midden, omspeelde 3 Red Star spelers en bleef koelbloedig genoeg voor de bal langszij de keeper te spelen. Een fantastisch doelpunt dat Wesley voor de volle 100% voor zijn rekening mag nemen. Red Star kon op het overwicht van Trappen Steels geen antwoord verzinnen en speelde weinig klaar in de eerste helft. Dieter moest wel nog even alle middelen gebruiken om een doorgebroken RS speler de weg naar het doel te belemmeren. Een gele kaart was het gevolg. Stand bij de rust: 2-1. Christopher en Kris werden op hun positie vervangen door respectievelijk Tim & Pascal D.H. In het begin van de tweede helft probeerde Trappen Steels de lijn door te trekken. Aanvankelijk lukte dit ook, maar stilletjesaan kwam Red Star beter in de wedstrijd. Een communicatiefout tussen de thuisverdediging en keeper Luc werd net niet afgestraft.

 Even later kreeg een Red Star speler een spontane flauwte in de zestien meter. De scheidsrechter antwoordde met een terechte gele kaart. In heel de tweede helft werd er bijna tot geen voetbal meer op de mat gebracht. De frustraties bij de tegenstander begonnen steeds frequenter te worden en bij elke onjuiste tussenkomst werd de scheidsrechter onder vuur genomen. Grote doelkansen waren langs beide zijden schaars in de gehele tweede helft. Toen Red Star toch eens in de zestien geraakte stond Luc op de goede plaats. Voor Trappen Steels zette Wesley zich nog eens door naar doel, maar zonder het nodige succes. In een tumultueus slotkwartier werd er niet meer gevoetbald. De gele en rode kaarten vlogen in de ronde, en de scheidsrechter was telkens kop van jut. De man in het zwart was dan ook blij toen hij het laatste fluitsignaal liet weerklinken. De 3 punten zijn binnen, en op basis van de gehele wedstrijd is dit zeker en vast verdient. Volgende week op verplaatsing naar de verrassende leider: Excelsior De Kring.

- Stijn Van Buynder -

Terug