▪ Zaterdag 28 oktober 2006 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - Athletico Oudenbos     2-1

Goals: 65' Landerik (1-1),  80' Landerik (2-1)
Kaarten:
(geen)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Jenny • Pascal • Hans • Joeri  M.- Kenny • Geert • Tim • Wesley • Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Dirk, Dieter, Stefan
Vervangingen: 15' Pascal (→ Dieter),  60' Geert (→ Dirk),  70' Kenny (→ Stefan)

 Verslag

VK Trappen Steels speelde zijn 5de thuiswedstrijd dit seizoen. Net zoals vorige week werd dit weer een hele belangrijke. Athletico Oudenbos is ้้n van die vele nieuwe ploegen in de reeks. Vooraf kondigden zij zich al aan als een gemotiveerd tegenstander door tijdig en in grote aantallen present te zijn voor aanvang van de wedstrijd. Dat kon niet gezegd worden van sommige, euh ้้n enkele Trappen Steels speler die om 14h05 zich nog in droomland (of beter gezegd: dronkenland) bevond. Hans kreeg vandaag zijn kans en startte in de basiself. Dieter, Dirk & Stefan begonnen op de bank. Onze tegenstander leek qua fysieke bouw er vandaag letterlijk bovenuit te steken. Iedere speler was bijna een dubbele meter hoog, zo was het dus opletten geblazen voor alle hoge ballen die richting de grote rechthoek vlogen.

  De wedstrijd begon vrij evenwichtig. De twee ploegen leken in de beginfase elkaar een beetje af te tasten en te zoeken naar waar de mogelijkheden lagen. Athletico Oudenbos speelde vanuit een goede organisatie opbouwend naar voren en maakten goed gebruik van de flanken. De eerste kansen die zij konden voorleggen kwamen voort uit vrijschoppen, maar zonder succes. Trappen Steels kon weinig zijn stempel drukken in de gehele eerste helft. Landerik kreeg een mogelijkheid voor doel, maar miste. Wesley zag zijn doelpunt afgekeurd na onstuimig doorgaan op de bezoekende doelman. Bij Trappen Steels was het steeds opletten geblazen bij stilstaande fases. Athletico Oudenbos dwong tal van hoekschoppen af, maar deed hier niets nuttig mee. Even voor rust kreeg Trappen Steels nog een goede mogelijkheid. Stijn zette zich door langs links in de carr้, maar zijn pass bereikte de vrijstaande Tim niet. Ruststand: 0-0.

 Trappen Steels moest in die tweede helft alweer hopen op een mirakel want al na 5 minuten stond het 0-1 in het krijt. Een knap schot van buiten de grote baklijn belandde in de rechterbenedenhoek. De thuisploeg krikte na het tegendoelpunt het tempo wat omhoog. Blijkbaar moet Trappen Steels eerst op achterstand komen om zich beter in de wedstrijd te kunnen knokken. Al valt dat laatste natuurlijk niet letterlijk te nemen. Na het tegendoelpunt kwamen er kansen bij de vleet voor de thuisploeg. Eerst ging Kenny alleen op doel af, maar hij stuitte op de thuisdoelman. Landerik kreeg even later een bal zomaar in de voeten gespeeld van de tegenstander. Hij kon alleen op doel afgaan en simpel de gelijkmaker scoren. 1-1. Een zeldzaam foutje van de bezoekende verdediging werd meteen afgestraft. Na dat doelpunt bleef Trappen Steels verder op zoek gaan naar de winnende treffer. Al was het wel even beven wanneer Dieter & Jenny alle 2 naast de bal trapten. Een Athletico spits kon de bal meegraaien, maar zijn poging naar doel ging voorlangs.

 In het slotkwartier waren de punten tussen de twee ploegen nog steeds verdeeld. Stefan kreeg op aangeven van Wesley een reuzekans voor doel, maar deze keer vond hij de weg naar de netten niet. Even later zag Dieter zag zijn kopbal op een hoekschop knap gepareerd door de bezoekende doelman. De Athletico doelman leek zich tot man van de match te kronen tot in de 80ste minuut Landerik alweer de bal simpel kon veroveren. Hij stormde alleen op doel af, omspeelde de keeper en scoorde de 2-1! Athletico kwam in de slotfase nog opzetten, maar Trappen Steels hield achteraan alles op slet en grendel. Eindstand: 2-1. Zo trok Trappen Steels alweer een scheve situatie recht op het einde van de wedstrijd. De thuisploeg wisselde een slechte helft af met een goede. Al kon het over het algemeen toch nog iets beter.Een groot lichtpunt bij Trappen Steels vandaag was Hans, die op de voorstopper een puike wedstrijd speelde. Er zal zeker en vast de komende weken beter spel op de mat gebracht moeten worden voor de nodige punten binnen te halen. Ohja, vandaag maakte Trappen Steels trouwens kennis met hun eerste echte streaker die het terrein onveilig maakte. Binnenkort meer hiervan op de website!

- Stijn Van Buynder -

Terug