▪ Zaterdag 25 november 2006 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - Osmanlispor Hamme     1-2

Goals: 5' Landerik (1-0)
Kaarten: (geen)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Kris Pascal Joeri  M.- Kenny Geert Tim Wesley Christopher  A.- Landerik
Wisselspelers: Dirk, Jenny, Stijn
Vervangingen: 45' Pascal (→ Dirk),  45' Kris (→ Jenny), 60' Christopher (→ Stijn)

 Verslag

Leider VK Trappen Steels speelde zijn 13de wedstrijd van het seizoen. Eveneens de laatste thuiswedstrijd van de heenronde. Osmanlispor Hamme, de nummer 3 in de klassering, gaf vandaag partij. Als er vandaag gewonnen werd, kon er met de tegenstander van vandaag een kloof van maar liefst 6 punten worden uitgebouwd.  Door de overvloedige regenval van de voorbije dagen werd het groene tapijt van weleer omgevormd tot een modderbrij van jewelste. Iedere meter die gelopen werd voelde aan als een dubbele meter. Dirk, Jenny & Stijn begonnen vandaag op de bank. Christopher begon op de positie van linkermiddenvelder. Stefan & Hans hadden vandaag andere verplichtingen.  VK Trappen Steels startte bijzonder sterk aan de wedstrijd. De toeschouwers die iets te laat arriveerden misten meteen het vroege doelpunt van Landerik. Een mooi opgezette aanval werd knap afgewerkt in de verste hoek. 1-0. Een droomstart voor de leider.

 Lang kon er jammergenoeg van deze voorsprong niet genoten worden. Pascal beging een overtreding in de 16-meter: penalty. Deze werd feilloos omgezet: 1-1. De wedstrijd was toen amper een kwartier ver. De thuisploeg voelde dat er vandaag zeker kon gewonnen worden en koos voluit voor de aanval. Hoewel de ondergrond vlot combineren weinig of niet toeliet. Toch kreeg de thuisploeg nog uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst werd Wesley in de 16-meter onderuit gehaald. De scheidsrechter zag hier, tot ieders verbazing, geen strafschop in. Iets daarna kreeg Kenny 2 goede mogelijkheden voor doel, maar hij faalde in de afwerking. Osmanlispor bracht weinig dreiging voor het Trappen Steels doel. Doelman Luc had gedurende de hele eerste helft weinig of geen werk. Stand bij de rust: 1-1. Dirk & Jenny kwamen op het gehavende veld de moegestreden Pascal & Kris vervangen. Stijn kwam in de loop van de tweede helft voor Christopher.

  Trappen Steels ging natuurlijk voluit op zoek naar de 3 punten. Osmanlispor klampte aan, maar je zag dat ze hun geliefkoosde tik-tak voetbal niet tot uiting konden brengen. Ook de thuisploeg kon hier moeilijk gebruik van maken, maar bikkelde voor elke bal. Het had in de gehele tweede helft voor 70% balbezit. De wedstrijd speelde zich dan ook af op de kant van de bezoekers. Landerik kon nog eens alleen op doel afstormen, maar stuitte op de keeper. Geert kreeg een mooie kans voor doel, maar trapte over. Een knappe vrijschop van Dirk ging centimeters over. Het ontbrak de thuisploeg aan het nodige geluk. Sporadisch kon Osmanlispor eens uitbreken, maar dan lag doelman Luc op de juiste plaats. Kenny deed op zijn flank mooie dingen, maar werd steeds zwaar aangepakt. Een gele kaart voor de rechtstreeks concurrent van Kenny was dan ook geheel terecht.  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Osmanlispor een vrijschop aan de rand van de 16 meter. Tot ieders verbazing verdween het schot tergend traag in de verste hoek binnen. 1-2.

 Een opdoffer, of beter gezegd een mokerslag, in het gezicht van de thuisploeg. Het had nog 15 minuten om de scheve situatie recht te trekken. Iedereen trok massaal ten aanval voor een laatste slotoffensief. Een halve omhaal van Kenny belandde bij Landerik, die van dichtbij rakelings naast schoot. Dat moet nog zowat de beste kans geweest zijn voor de thuisploeg. De wedstrijd was afgelopen. Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan de mooie reeks van 7 winnende wedstrijden op rij. Trappen Steels mag zeker en vast fier zijn op deze prestatie. Het nodige geluk stond vandaag niet aan hun zijde. Osmanlispor pakt 3 punten mee naar Hamme, en staat nu op gelijke hoogte met Trappen Steels. FC Fortuna neemt dankzij hun overwinning tegen RWD Lokeren de leidersplaats van Trappen Steels over. Er is nog bijlange niks beslist, vooraan blijft alles dichtbij elkaar. Vanaf volgende week kan er een nieuwe reeks in gang gezet worden op verplaatsing naar Squadra Nera (Sinaai). Dit wordt de laatste wedstrijd van de heenronde. De terugronde start op 23 december in de thuiswedstrijd tegen VK Velle.

P.S.: Nieuwe ploegenfoto en foto's van het frietenfeest binnenkort online!

- Stijn Van Buynder -

Terug