▪ Zaterdag 21 oktober 2006 om 14H30 ▪

FC Novelty - VK Trappen Steels     4-5

Goals: 20' Tim (3-1),  25' Tim (3-2),  35' Wesley (3-3),  46' Tim (4-4),  85' Stefan (4-5)
Kaarten:
(geen)
Penalty: 35' Wesley (gescoord)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Pascal Dirk Joeri  M.- Kenny Geert Tim Wesley Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Kris, Jenny, Stefan
Vervangingen: 35' Pascal (→ Kris),  45' Dirk (→ Jenny),  65' Geert (→ Stefan)

 Verslag

De nummers 4 & 5 van de huidige stand in de competitie stonden vandaag tegenover elkaar. Al gaf de klassering wel een vertekend beeld, want FC Novelty had reeds 2 wedstrijden meer gespeeld dan VK Trappen Steels. Mits overwinning kon Trappen Steels vandaag dus een grote kloof uitbouwen, en zo zijn 4de plaats veilig stellen. Christopher, Hans & de 2 geblesseerden waren vandaag niet van de partij. Met Kris, Jenny & Stefan had Trappen Steels een sterk invallerstrio achter de hand. Op het kleine plein van de Witte Molen is het altijd opletten geblazen. Elke bal die, bij wijze van spreken, over de middenlijn komt is potentieel doelgevaar. Tim werd daardoor iets meer naar voren uitgespeeld om zo de druk op Novelty spelers op te voeren. FC Novelty begon gretig aan de wedstrijd. Na nog geen 10 minuten stond het tot hun eigen verbazing 2-0 voor. Eerst was er een infiltratie van een Novelty aanvaller in de 16-meter die met een schot via de paal doelman Luc verschalkte. Even later kon een vrijstaande speler aan de tweede paal de bal simpel binnenduwen.

  Trappen Steels werd in dat eerste kwartier overdonderd en kon geen reactie geven. Het speelde in de beginfase, in tegenstelling tot vorige weken, bijzonder slap en ongeconcentreerd. Al had Novelty ook het nodige geluk aan hun zijde. Toen via een vrijschop de 3-0 in doel belandde leek het licht helemaal uit te gaan voor Trappen Steels. Maar! De sterkte van deze ploeg in tegenstelling tot vorige jaren is dat het zich uit moeilijke, bijna uitzichtloze situaties toch nog stevig kan redden. Reeds 4 keer dit seizoen wist Trappen Steels een bijna verloren situatie om te buigen in winst. Wat het vandaag nodig had was zo snel mogelijk terug in die wedstrijd komen, en dat doe je alleen door te scoren. Tim demonstreerde hoe dat moest en schoot met een beetje geluk de 3-1 tegen de touwen. Het geloof in eigen kunnen was nu volledig wedergekeerd. Landerik zette zich even later knap door langs links en zette de bal voor doel waar Tim simpel kon binnenduwen. 3-2. Interne strubbelingen begonnen steeds frequenter te worden tussen de Novelty spelers. Trappen Steels had de wedstrijd in zijn greep en moest op zoek gaan naar de gelijkmaker.

 Toen de scheidsrechter een penalty blies in het voordeel van Trappen Steels begonnen de gemoederen bij de thuisploeg helemaal hoog op te lopen. Wesley trok zich van dit alles niets aan en schoot koelbloedig de bal in de rechterbenedenhoek. 3-3. De Novelty spelers waren toch wel een beetje van slag maar slaagden voor de rust toch nog om opnieuw op voorsprong te komen. Een knappe combinatie werd afgewerkt in de korte hoek. 4-3. Zo kon Trappen Steels weer vanaf nul beginnen. De neutrale toeschouwers (onder de vorm van Fortuna-spionnen) zagen een goed over en weergaande partij, die bij momenten uit zijn rails liep. Pascal werd in de eerste helft al gewisseld na het oplopen van een lichte blessure. Kris kwam in zijn plaats. Jenny nam de plaats in van Dirk. Stefan kwam in de loop van de tweede helft Geert vervangen. Trappen Steels vond snel opnieuw de weg naar het doel. Na nog geen minuut gespeeld te hebben in die tweede helft ontstond er een mooie 'zaalvoetbal'-combinatie tussen Wesley, Landerik & Tim. Die laatste was vandaag afwerker van dienst en maakte zo zijn hattrick compleet. Novelty kon in de loop van de tweede helft weinig voorleggen, het was meer met andere dingen bezig dan met voetballen.

  Jammer, want Trappen Steels kwam nochtans om er een leuke, sportieve en aangename partij van te maken. Maar soit, Trappen Steels trok zich van dit alles niet al te veel aan en bleef op zoek gaan naar de 3 punten. Novelty speelde iets meer afwachtend, loerend op die ene mogelijkheid. De ploeg die nu eerst kon scoren wint waarschijnlijk de wedstrijd. De klok tikte langzaamaan weg, we zitten in de 85ste minuut wanneer Dieter een vrijschop neemt. De Novelty keeper leek in eerste instantie de hoge bal onder controle te hebben, maar hij loste. Stefan stond op de goede plaats en tikte beheerst binnen. 4-5! De ontlading bij Trappen Steels spelers was opnieuw bijzonder groot. Een moeilijke match zoals vandaag waar een uitzichtloze situatie omgebogen werd naar een win-(win)-situatie is fantastisch. Een pluim naar de hele ploeg die vandaag bewees dat het wel degelijk bovenaan de klassering thuishoort. Met de 3 punten die terug naar Belsele meegenomen worden staat Trappen Steels nu op een afgezonderde 4de plaats. Met de koplopers nog steeds in het vizier. Het frietenfeest komt weer wat dichter, volgende week is er de thuismatch tegen Athletico Oudenbos. Ook niet te vergeten dat er aanstaande woensdag (25 oktober) GEEN training is.

- Stijn Van Buynder -

Terug