▪ Zaterdag 14 oktober 2006 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - FC Karree    5-2

Goals: 5' Geert (1-0),  20' Wesley (2-1),  30' Tim (3-1),  40' Christopher (4-1),  80' Wesley (5-2)
Gele kaart: 25' Dieter (tackle),  70' Wesley (bal wegtrappen na fout)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Pascal Dirk Joeri  M.- Kenny Geert Christopher Wesley Stijn  A.- Tim
Wisselspelers: Jenny, Stefan
Vervangingen: 45' Dirk (→ Jenny),  65' Geert (→ Stefan)

 Verslag

Na de ruime zege tegen FC Bospark moest Trappen Steels proberen op zijn elan door te gaan. FC Karree was de ploeg die vandaag bekampt moest worden. Het was geleden van die 'zwarte zaterdag' in Oktober 2004 dat Trappen Steels nog eens punten liet liggen tegen Karree. Trappen Steels kende toen een complete offday en werd met 10-1 cijfers naar huis gespeeld. Nu, 2 seizoenen verder, is Trappen Steels sterk aan de competitie begonnen. Voor vandaag moest de thuisploeg het wel stellen zonder zijn topscorer Landerik, die geelgeschorst is. Kris kon er vandaag wegens omstandigheden niet bij zijn. Pascal nam zijn plaats op de laatste man positie over. Dirk begon opnieuw op de plaats van voorstopper, Geert centraal op het middenveld en Tim op de plaats van Landerik.

 De wedstrijden tussen Karree en Trappen Steels zijn altijd pittige partijen. Doordat deze ploegen elkaar al zolang kennen is de drang om te winnen langs beide zijden zeer groot. Trappen Steels begon de wedstrijd met een groot strijdershart en kwam heel vroeg op voorsprong. Een hoekschop vanop de rechterkant werd dichtbij doel binnengekopt door Geert. De thuisploeg kon evenwel niet lang genieten van deze vroege voorsprong. Een mooie aanval tussen de Karree spelers werd puik afgewerkt in de verste hoek. De thuisploeg kon van nul herbeginnen. Het duurde nochtans niet lang voor aleer Trappen Steels opnieuw de weg naar het doel vond. Tijdens geharrewar in de zestien kon Wesley van dichtbij de bal in doel trappen. 2-1. Dieter moest even later op de noodrem duwen om een doorgebroken Karree speler de weg naar het doel te beletten. Een gele kaart was het logische gevolg. De vrijschop die daarop volgde waaide hoog over doel.

 In het tweede deel van de eerste helft nam de thuisploeg het overwicht. Wesley begon met een rush van eigen helft naar helft van de tegenstander. Hij bezorgde de bal bij Tim die goed opgesteld stond en zo de 3-1 vlot kon scoren. FC Karree kon daar weinig tegenover stellen. Een afgeweken schot werd knap gepareerd door Luc, die een patent lijkt te hebben op sublieme reflexen. Achteraan bleef bij de thuisploeg opnieuw alles op slot en grendel. Pascal nam met verve de plaats over van Kris. Geert speelde opnieuw een heel sterke wedstrijd op het middenveld. Hij bracht even voor rust Christopher op een prachtige wijze alleen voor doel. Het killersinstinct van Christopher kwam nog eens bovendrijven en hij knalde van dichtbij hard voorbij de keeper. 4-1. Bij de rust wisselde Dirk zichzelf voor Jenny. Stefan kwam in de loop van de tweede helft in de plaats van Geert.

 In die tweede helft kon VK Trappen Steels het iets rustiger aan doen. Door de ruime voorsprong moest Karree trachtten het tij nog doen te keren. Dat leek ook te lukken toen na 10 minuten in de tweede helft de 4-2 van dichtbij in doel getrapt werd. Karree bleef opzetten, maar vond weinig of geen gaten in de sterke Trappen Steels defensie. Kenny plezierde tal van supporters langs de zijlijn op zijn manier. De 'oude' garde van Karree vond geen antwoord op de frisse jeugdige mentaliteit van onze rechterflank speler. Het werd zo wel duidelijk dat de partij iets gemener werd, maar de scheidsrechter leidde alles in goede banen en had het in de meeste gevallen bij het rechte eind. Wesley botste even voor het einde wel nog tegen een domme gele kaart aan. Maar even later schoot Wesley op zijn manier wel de wedstrijd in een definitieve plooi. Alweer een rush vanop eigen helft werd knap met links afgewerkt in het dak van het doel. 5-2. Wedstrijd afgelopen en 3 punten zijn binnen. Zo haalt Trappen Steels een mooie 16 op 21. Fortuna blijft wel leider en is vooralsnog ongrijpbaar aan de top van het klassement. Trappen Steels moet trachtten wedstrijd per wedstrijd te kijken. Te beginnen volgende week op verplaatsing naar FC Novelty-Den Tap.

- Stijn Van Buynder -

Terug