▪ Zaterdag 18 november 2006 om 14H30 ▪

Real Hansevelde - VK Trappen Steels    0-4

Goals: 50' Kenny (0-1),  60' Tim (0-2),  70' Stijn (0-3),  85' Hans (0-4)
Penalty:
85' Hans (gescoord)
Gele kaart:
55' Tim (klagen tegen arbiter)
 

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter • Jenny • Hans • Joeri  M.- Kenny • Christopher • Wesley • Stefan • Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Geert, Kris, Tim
Vervangingen: 45' Christopher, Landerik, Stefan (→ Kris, Tim, Geert)

 Verslag

Met Real Hansevelde trof Trappen Steels een ploeg uit de onderste regionen van het klassement aan. Hoewel in deze reeks van onderschatting geen sprake mag zijn. In elke wedstrijd had Trappen Steels het niet onder de markt. Maar de mentale beschikbaarheid, zoals een toptrainer van een eerste klasseploeg zo mooi verwoord, zit bij iedereen immens hoog. Spelercoach Dirk had vandaag een luxeprobleem. Buiten de 3 geblesseerden was iedereen van de partij. Zo ook Christopher, die na een maand in buitenlandse oorden te vertoeven zich terug op Belgische bodem bevond. Hij mocht meteen zijn conditie op proef stellen door te starten als verdedigende middenvelder. Stefan begon in de basis als aanvallende middenvelder. Jenny op de plaats van laatste man, met Hans voor hem als voorstopper. Kris, Tim & Geert begonnen op de bank. Dirk stond wegens ziekte niet genoteerd op het scheidsrechtersblad.

Real Hansevelde mocht de wedstrijd aanvatten. VK Trappen Steels had van bij het begin greep op de wedstrijd. Hoewel de bezoekende ploeg hier niet veel mee deed. Het was feitelijk de gehele eerste helft niet echt bij de zaak en speelde ondermaats. Er was wel sprake van dreiging, maar die echte grote kansen bleven uit. Als er dan al eens grote kansen kwamen, werden deze vakkundig de nek omgewrongen. Vooral Stijn kreeg 2 uitgelezen kansen alleen voor de keeper, maar faalde grandioos in de afwerking. Achteraan zat het bij VK Trappen Steels wel snor. De aanvallende linie van Hansevelde was geen dreiging voor de secure Trappen Steels verdediging. Veel was er in de gehele eerste helft niet te beleven, het bleef teleurstellend 0-0. Tim, Kris & Geert moesten trachtten het tij te keren in de tweede helft. Landerik, Christopher & Stefan werden respectievelijk gewisseld.

VK Trappen Steels had maar één opdracht in de tweede helft: scoren. De hemel boven het Hansevelde plein werd steeds donkerder. Misschien was dat wel het signaal dat de wedstrijd deed openbarsten. Kenny kreeg op aangeven van Kris de bal schitterend in de loop gespeeld. Hij kon alleen op de Hansevelde-doelman afgaan en de bal knap in de verste hoek plaatsen. 0-1. De ban was gebroken. De bezoekers namen de bovenhand en speelden weer met de nodige verbetenheid. Tim scoorde even later met een laag schot via de paal zijn 8ste doelpunt van het seizoen. 0-2. De partij speelde zich vooral af op de kant van de thuisploeg. Het werd bijna 0-3 wanneer Wesley met een knap schot de paal trof. De wederkerende bal kwam in de voeten van Geert, die op zijn beurt de daklat trof. Het doelkader was deze keer de bezoekers niet goedgezind.

Doordat beide ploegen de buitenspelval opteerden kreeg de scheidsrechter zeker geen gemakkelijke taak in de schoot geworpen. Hij blaasde enkele betwistbare spelsituaties af in het nadeel van de bezoekende ploeg. Toch kon Tim éénmaal de buitenspelval omzeilen. Hij kwam alleen voor de doelman en legde af naar de vrijstaande Stijn, die zo simpel zijn 7de van het seizoen kon scoren. 0-3. Real Hansevelde ging in het slotkwartier op zoek naar een eerredder. Op een afstandschot kwamen ze er nog dicht bij, maar de daklat bracht deze keer redding voor Trappen Steels. In de slotminuten kregen de bezoekers nog een strafschop na handspel in de 16 meter. Hans plaatse de bal keurig in de linkerbenedenhoek. 0-4. Zo is overwinning numero 10 én frietenfeest numero 2 bij deze een feit. Volgende week komt er tegen Osmanlispor Hamme een cruciale match van jewelste aan. Een rechtstreeks concurrent kan opzij gezet worden.

Iedereen zal zijn uiterste best moeten doen om Trappen Steels aan de eerste plaats te houden. Daardoor een wijze raad van spelercoach Dirk: ‘Laat voor éénmaal de pintje(s) op vrijdagavond links liggen zodat iedereen op zaterdag 101% fysiek beschikbaar is!’. Alleen zo kunnen we onze eerste plaats trachten te houden en misschien de winterstop ingaan als leider! Er is afgesproken, voor al wie zin heeft, om dat dan te gaan vieren op donderdag 21 december in Gent tijdens Kristalnacht.

- Stijn Van Buynder -

Terug