▪ Zaterdag 30 september 2006 om 14H30 ▪

VK Trappen Steels - FC Fortuna    1-8

Goals: 25' Landerik (1-3)
Gele kaart: 65' Landerik (handspel)
Penalty: 60' Wesley (keeper stopt bal)

Opstelling: K.- Luc  V.- Pascal • Kris • Geert • Jenny  M.- Kenny • Wesley • Tim • Christopher • Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Dirk, Joeri, Stefan
Vervangingen: 45' Geert (→ Joeri),  45' Tim (→ Dirk), 65' Kenny (→ Stefan)

 Verslag

Op papier was de wedstrijd tussen FC Fortuna en VK Trappen Steels zeker de naam 'topper' waardig. VK Trappen Steels stond in de hoogste regionen van het klassement op een 5de plaats op 3 punten van FC Fortuna, weliswaar had TS een match minder gespeeld dan hun opponent. Hans, Dieter en de 3 geblesseerden konden er vandaag niet bij zijn. Joeri, Dirk & Stefan begonnen op de bank. Jenny moest vandaag mandekker spelen op FC Fortuna's meest gevaarlijke speler: Gunther. Vol goede moed en geloof in eigen kunnen startte VK Trappen Steels de wedstrijd. Vele supporters waren trouwens afgezakt om de wedstrijd te volgen. Zij zagen na 5 minuten de bezoekende ploeg op voorsprong komen. Een schot met links vloog recht in de kruising, de gevaarlijke Fortuna speler in kwestie gaf meteen zijn visitekaartje af.

De thuisploeg probeerde te voetballen alsof er niks gebeurd was, maar kon moeilijk in het ritme komen van de voorgaande wedstrijden. Toen even later de 0-2 en 0-3 op de spreekwoordelijke bordjes prijkten was de thuisploeg toch wel even van slag. De TS verdediging, die in voorgaande wedstrijden zeer degelijk speelde, vond nu geen antwoord op de snedige infiltraties van de tegenstander. Na de 0-3 probeerde Trappen Steels toch het nodige weerwerk te bieden. Het kwam beter in de wedstrijd en drukte meer op de helft van de tegenstander. Het drukkende spel loonde, want Landerik kon alleen op de keeper afgaan en zijn 5de van het seizoen binnenknallen.

 Even later kwam Kenny zelf dicht bij de 2-3, maar de keeper én daklat bracht redding voor Fortuna. Na die kans ging het licht definitief uit bij VK Trappen Steels. Fortuna slaagde er voor rust nog in om 2x te scoren. Ruststand 1-5. Joeri & Dirk mochten van bij het begin van de tweede helft nog trachtten het tij te keren. Met de wedstrijd van vorig seizoen tegen De Donkere Wolk in het achterhoofd moest de thuisploeg toch nog iets proberen te forceren. Maar de hoop werd kort in de tweede helft al tenietgedaan toen FC Fortuna alweer heel simpel kon scoren. Hierna kende de wedstrijd een dipje en FC Fortuna speelde in een zetel. Christopher kreeg 2 mooie kopkansen dicht bij doel, maar het geluk stond niet aan de zijde van de thuisploeg.

  Een kwartier voor affluiten kreeg VK Trappen Steels een penalty na handspel in de 16 meter, maar Wesley kon de penalty niet verzilveren. Het was een beetje typerend voor de thuisploeg, want het was steeds net niet en bij de tegenstander net wel. Vooral hun laatste doelpunt liet nog maar eens de efficiëntie zien waarmee zij vandaag speelden. Een hoekschop waaide naar een vrijstaande speler aan de tweede paal, deze speler trapte vanuit een bijna een onmogelijke hoek de bal toch nog in het doel. De 90 minuten speltijd zaten er op, zo komt er een einde aan de mooie reeks van 4 wedstrijden zonder verlies. Trappen Steels moet zo snel mogelijk deze wedstrijd trachtten te vergeten en reeds vooruitkijken naar de volgende wedstrijd: FC Bospark.

- Stijn Van Buynder -

Terug