▪ Zaterdag 23 september 2006 om 15H ▪

Excelsior De Kring - VK Trappen Steels    1-2

Goals: 20' Landerik (0-1),  70' Tim (1-2)
Kaarten:
(geen)

Opstelling: K.- Luc  V.- Dieter Kris Pascal Joeri  M.- Kenny Wesley Tim Dirk Stijn  A.- Landerik
Wisselspelers: Christopher, Hans, Jenny
Vervangingen: 45' Dirk (→ Christopher),  45' Kris (→ Jenny), 45' Dieter (→ Hans)

 Verslag

Al jaren speelt Excelsior De Kring, evenals VK Trappen Steels, in derde afdeling van Walivo. Net als ons kenden zij ook een prima competitiebegin. Trappen Steels kon sinds lang rekenen op een uitgebreide kern van 14 spelers. Steven, Philip & Stefan zijn nog geblesseerd. Geert kon niet tijdig op De Kring geraken, en bleef daardoor thuis. Het plein bleek vandaag een grote spelbreker te worden. Overal lagen verraderlijke bobbels en putten, wat goed voetbal zeker niet in de hand werkte. Trappen Steels nam vanaf het begin de partij in handen. Zij speelden, ondanks de slechte staat van het veld, goed combinatievoetbal. Dirk & Tim controleerden centraal de partij en speelden een sterke eerste helft. Het meeste gevaar vertrok dan ook van bij hen. Landerik had een aantal goede mogelijkheden, maar de bal vond de weg naar de netten (nog) niet.

Op een corner voor Excelsior De Kring kon Trappen Steels de bal veroveren en snel counteren. Landerik kreeg op aangeven van Wesley de bal goed in de loop mee en schoot onder de keeper door. 0-1. Trappen Steels ging op zijn elan door, maar De Kring kon vanop de penaltystip gelijkstellen na vermeend handspel van Kenny. De bezoekers domineerden de gehele eerste helft, maar konden de score niet vergroten. Tim kwam nog het dichtst bij de 1-2, maar het doelkader bracht redding voor de thuisploeg. Excelsior De kring kreeg in die eerste helft geen enkele bal tussen het doelkader van de bezoekers. Dit was vooral de verdienste van een sterk verdedigend Trappen Steels blok. Na de welgekomen 15-minuten break schoot Trappen Steels de tweede helft op gang. En in tegenstelling tot de eerste helft kwam Excelsior De Kring verrassend opzetten.

 Blijkbaar vonden zij hun tweede adem na een slopende eerste helft. Hun eerste echte doelpoging van de volledige wedstrijd was bijna meteen raak. Een schot van binnen de 16-meter werd op z'n preudhomme's gered door Luc. Bij deze fase kwam Trappen Steels heel goed weg. De bezoekers zochten naar een reactie, maar vonden moeilijk het ritme van in de eerste helft. Tim kon zich wel nog een paar keer doorzetten richting doel, maar botste telkens op een alerte doelman. Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe meer er gebikkeld werd. Na een klein halfuur vond Trappen Steels dan toch dat ene belangrijke doelpunt. Tim werd alweer alleen voor de keeper afgezonderd, en deze keer kon hij hem wel verschalken. 1-2.

 Excelsior De Kring ging in de slotfase voluit op zoek naar de gelijkmaker. Op vrijschop kwamen ze er heel dicht bij, maar de paal bracht redding voor Trappen Steels. Door het drukkende spel van De Kring kreeg Trappen Steels meer ruimte naar voren toe. Op een mooi opgezette counter kon Christopher alleen op doel gaan, maar zijn schot werd knap gepareerd door de doelman. Ook Landerik kreeg via een kopkans een mogelijkheid, maar alweer stond de thuiskeeper op de goede plaats. Kenny wou even voor tijd de show stelen door uitvoering van zijn gevreesde 'Munck-kick', maar hij miste compleet de bal. Het laatste fluitsignaal weerklonk, Trappen Steels neemt zo de 3 punten mee naar Belsele. Met 10 op 12 kan men wel degelijk spreken van een schitterende seizoensstart. Volgende week thuis tegen de tweede in de klassering: FC Fortuna. En iedereen weet wat er dan op het spel staat... :)

- Stijn Van Buynder -

Terug